בתערוכה החדשה של סינדי שרמן בגלריית Hauser & Wirth בניו יורק, האמנית ממשיכה להרחיב את גבולות הדיוקן העכשווי. סדרת הדימויים החדשה, המורכבת מקולאז’ים דיגיטליים בשחור-לבן עם נגיעות צבע מחושבות, חורצת מבט חד על נושא ההזדקנות ועל מנגנוני הייצוג של הגוף בעידן טכנולוגי.

שרמן משלבת מאות מקטעי פנים – עיניים, פיות, גבות ושברי הבעות – שנאספו מצילומים שונים, ויוצרת דמויות שנעות בין מוכרות לגרוטסקיות. במקום לטשטש פגמים, היא מדגישה אותם: קמטים מודגשים, נקבוביות חשופות ומריחות איפור שמייצרות נרטיב סוריאליסטי ומרובד. האסתטיקה החדשה מציגה מפגש מרתק בין תיאטרליות, מניפולציה דיגיטלית וחוויה חומרית כמעט פיסולית.
למרות שהסדרה נוגעת במתח סביב גוף מזדקן, עבודתה של שרמן מציעה דווקא עמדה אופטימית ונועזת – קריאה לשבירת הנורמות שמכתיב עידן הפילטרים, וחזרה לחיפוש אחר אמת אמנותית דרך עיוות, דימוי מחודש ופירוק מתמשך של ה"אני".
תערוכתה האחרונה מאשרת שוב את מעמדה של שרמן כאחת היוצרות המרכזיות שהגדירו מחדש את גבולות הדיוקן ואת מערכת היחסים בין פנים, מבט וטכנולוגיה.

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
מסלול לבן, מים וערפל: Dior הפכה את גני הטווילרי לתצוגה
חדשות
מסלול לבן, מים וערפל: Dior הפכה את גני הטווילרי לתצוגה
  המיצב, שנוצר בהובלת המנהל הקריאטיבי Jonathan Anderson, משלב גאומטריה אדריכלית עם אלמנטים טבעיים,
380 אלף פרחי LEGO הפכו מכלית נפט לגן אמנותי ענק
חדשות
380 אלף פרחי LEGO הפכו מכלית נפט לגן אמנותי ענק
  התערוכה LEGO Bloom Exhibition, המשתרעת על פני כ־800 מ"ר, משלבת פיסול מונומנטלי, יצירות
לישון מעל פיורד בנורווגיה
חדשות
לישון מעל פיורד בנורווגיה
  מתחם The Bolder שוכן באזור ליסהפיורד שבדרום-מערב נורווגיה, אזור המאופיין בצוקים תלולים, במים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.