אחת ההפתעות באקספו באוסקה The Osaka Expo 2025 האחרון, היה ביתן Earth Mart, אשר עסק באוכל, באמצעות תערוכות ומיצבים אינטראקטיביים. מיצב איקוני אחד היה נברשת העשויה מ-28,000 ביצים, נתון המייצג את מספר הביצים הממוצע שכל יפני צורך במהלך חייו.

ה-Food Mart ממוקם בתוך בקתת קש שתוכננה על ידי האדריכל Kengo Kuma ואצר אותו הסופר Kundo Koyama, שהסביר בתדרוך עיתונאים את הרעיון של הביתן שלו, כשהוא עומד מתחת לנברשת הביצים. קויאמה הסביר כי התערוכה, שעוצבה כמו סופרמרקט, נועדה לסייע למבקרים לבחון מחדש את מרכיבי המזון שהם צורכים, תוך הצגת טכנולוגיות חדשות הקשורות למזון. “אני מקווה שאנשים יבינו את המשקל והמשמעות של המילה itadakimasu”, אמר קויאמה לסיכום, בהתייחסו לאחד המשפטים היפניים הנפוצים ביותר שנאמרים לפני כל ארוחה, שפירושו המילולי “אני מקבל בענווה”.
מתחת לנברשת הביצים יש הדמיה של איך תיראה ביצה מטוגנת מ-28,000 ביצים. פרט שחשפו המארגנים, שרק קליפות ביצים שימשו להתקנה. אם היו משתמשים בביצים שלמות, זה היה עולה מעל מיליארד דולר.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
אינסוף אופניים – או אינסוף בני אדם?
השראה
אינסוף אופניים – או אינסוף בני אדם?
  העבודה, שמבוססת על אופני Forever הסיניים, עוסקת בשאלות של זהות, ייצור המוני ואינדיבידואליות
בין הומור לאפלה: חליל בלבין ומרב קמל על יצירה זוגית, חומר מתפרק והחיים בתוך המיצב
השראה
בין הומור לאפלה: חליל בלבין ומרב קמל על יצירה זוגית, חומר מתפרק והחיים בתוך המיצב
  אתם פועלים יחד כבר יותר מעשור – איך נולדה העבודה המשותפת, ומה גרם
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
השראה
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
  במקום להציב מבנה אחד על ראש הגבעה, הפרויקט מתפתח בשלושה מפלסים המדורגים לאורך

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.