איך מוסיפים אגף עכשווי לאחוזה היסטורית? הפרויקט The Dissent of the Enclosure מציע תשובה אדריכלית נועזת: במקום לחקות את העבר או להמשיך את שפתו, הוא בוחר להתעמת איתו וליצור מפגש מסקרן בין אדריכלות היסטורית מאופקת לבין מבנה עכשווי, מפורק ודינמי.

 

הפרויקט ממוקם בשוליה של אחוזת יין לשעבר בגרמניה, הכוללת בית אחוזה מהמאה ה־19, חומות אבן גיר ופארק רחב ידיים שבשבילו שורות עתיקות של עצי תרזה. המתחם המקורי התאפיין בסימטריה קלאסית, בצירים ברורים ובאדריכלות מאסיבית ומאופקת, ששיקפה תפיסה מסורתית של סדר והיררכיה.
אל מול המבנה ההיסטורי מציע Marc DEMAILLY התערבות אדריכלית של כ־300 מ"ר, המתחברת אליו לרוחב ומייצרת ניגוד מכוון. התוספת בנויה מפלדה וזכוכית, ומורכבת מנפחים גיאומטריים מפורקים, משטחים מקופלים ואלמנטים בולטים החורגים מקווי המבנה. התוצאה היא קומפוזיציה פיסולית בעלת תחושה כמעט תנועתית, המשנה את האופן שבו המבנה נתפס מכל זווית.
הבחירה בחומרים אינה מקרית. בעוד בית האחוזה שומר על אופיו המינרלי, עובי קירותיו וקצב הפתחים הסדיר, התוספת החדשה משתמשת בפלדה כאלמנט מבני וכקו מתאר אדריכלי, ובזכוכית היוצרת שקיפות, השתקפויות וטשטוש גבולות. הנוף, הצמחייה והחזיתות ההיסטוריות משתקפים במעטפת החדשה ומשתלבים בה באופן משתנה.
הגישה התכנונית נמנעת מחיקוי של הסגנון ההיסטורי ומעדיפה לייצר דיאלוג המבוסס דווקא על ניגוד. המבנה הישן אינו מוסתר ואינו מאבד את זהותו, אלא הופך לנקודת מוצא להתערבות עכשווית, המאתגרת את הסדר הקיים ומציעה פרשנות חדשה למפגש בין עבר להווה.
The Dissent of the Enclosure הוא פרויקט הבוחן שאלה מרכזית באדריכלות העכשווית: האם הדרך הנכונה לשמר את העבר היא להמשיך את שפתו, או דווקא להעז להכניס לתוכו שפה חדשה ושונה לחלוטין?

פרויקט: The Dissent of the Enclosure
אדריכלות ועיצוב: Marc DEMAILLY
מיקום: Germany
ייעוד: בית מגורים פרטי
שטח התוספת: כ־300 מ"ר
שנת השלמה: 2026
סטטוס: בנוי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים ומגורים
+כתבות מומלצות
בית בקומפוזיציה של נפחים מדורגים
בתים ומגורים
בית בקומפוזיציה של נפחים מדורגים
  הבית, ששטחו כ־923 מ"ר, נבנה על מגרש בשטח 678.85 מ"ר המאופיין בשיפוע משמעותי.
גל בטון פיסולי מול האוקיינוס בדרום קוריאה
בתים ומגורים
גל בטון פיסולי מול האוקיינוס בדרום קוריאה
תכנון הבית מבוסס על רצף אנכי של מפלסים מפוצלים, מדרגות ורמפות, היוצרים חוויית תנועה
אדריכלות שמשאירה עקבות מינימליים: Bridge House
בתים ומגורים
אדריכלות שמשאירה עקבות מינימליים: Bridge House
    האתגר המרכזי היה ליצור חיבור בין חלקי המגרש מבלי להציב יסודות בתוך

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.