הצלם האנגלי Lee Jeffries מתעד את פניהם האקספרסיביים של הומלסים בפורטרטים עוצמתיים. באמצעות המצלמה שלו והאור הטבעי בלבד, הוא מאיר פרטים שחושפים חלק משחיקת החיים ברחובות. ללא מניפולציות או העמדת פנים, הצלם מבלה זמן עם כל מושא צילום, בכדי ליצור קשר אישי לפני שהוא מצלם את דיוקנו.

 

גישתו זו הקרובה ואינטימית – נובעת ממפגש מקרי לפני שבע שנים, ששינה את אופן העיסוק שלו בצילום. בעודו משוטט ברחובות לונדון בשנת 2008, ג'פריס הבחין בילדה חסרת בית שהצטנפה בשק שינה, במעבר צר לרחוב. היא צעקה בכדי לגרש אותו, אבל ג'פריס נשאר ובצורה עדינה ולא מאיימת, ישב והחל ולדבר איתה.
"מה שהילדה הצעירה ההיא לימדה אותי היה כבוד", סיפר אחר כך. מאז אותה פגישה, החל ג'פריס מצלם חסרי בית בכל רחבי אירופה וארה"ב בדרכו האקספרסיבית הייחודית, האנושית, עם אהבה וכבוד. הוא נותן למצולמים שלו קול ודרך לשתף את מצבם ומנסה להעלות את המודעות כדי לעזור לחסרי בית.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
הבית בשרון שלא דומה לאף בית
אמנות
הבית בשרון שלא דומה לאף בית
  אמיר בן עזרא, אמן ואוטודידקט רב־תחומי, בורא דמויות ופסלים מחלקי גרוטאות: גלגלי אופניים,
החרקים המעוטרים של Akihiro Higuchi
אמנות
החרקים המעוטרים של Akihiro Higuchi
עבודותיו של היגוצ'י מאופיינות בעבודת מכחול מדויקת, הוא מצייר סמלי אצולה עתיקים של הסמוראים
סמלי כח וראוותנות: בסטודיו של איתי זלאיט
אמנות
סמלי כח וראוותנות: בסטודיו של איתי זלאיט
זלאיט (1979), בוגר המדרשה לאמנות בבית ברל, החל את דרכו האמנותית כבר בגיל תשע,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.