לאורך ההיסטוריה, אמנים עוררו מחלוקות, ניסו לערער את המבנים הדומיננטיים בחברה ועוררו אנשים לראות את החיים אחרת. אחרי הכל, האם תפקידו של האמן אינו ליצור נקודות מבט חדשות באמצעות יצירות האמנות שלו? כמה מהפרובוקטורים הנועזים ביותר של עולם האמנות מהמאות האחרונות, היא קבוצת האמניות "בנות הגרילה The Guerrilla Girls".

 

בנות הגרילה יכולות לזקוף לזכותן יצירת אמנות שנויה במחלוקת ששינתה את תולדות האמנות: Do Women have to be naked to get into the Met. Museum? 1989.
היצירה בנוייה מסדרת כרזות הנושאות את הכותרת הזו ומפנות לכל אחד מהמוזיאונים הנחשבים שאלה נוקבת: 5% מהאמנים המציגים במוזיאון הם גברים ו-85% מהעירום המוצג במוזיאון הוא עירום נשי.
בנות הגרילה הן קבוצה של אמניות אקטיביסטיות פמיניסטיות, המשתמשות בעובדות פשוטות אך מקוממות, בהומור ובוויזואליות שערורייתית, כדי לחשוף הטיות מגדריות ואתניות ושחיתות בפוליטיקה, באמנות, בקולנוע ובתרבות הפופ, כיצירות האמנות שלהן. ב-1989, הם עיצבו את שלט החוצות הזה עבור הקרן לאמנות ציבורית (PAF) בניו יורק, שמטרתו לבקר את מוסדות המוזיאון על כך שהם חסרי ייצוג של אמניות ואובייקטיביזציה של נשים. ה-PAF דחה את היצירה הזו וראה בה "פרובוקטיבית מדי". בנות הגרילה לא ויתרו, הן שכרו שטחי פרסום על האוטובוסים של ניו יורק והריצו את הפרסומת בעצמן.
בנות הגרילה רעולות הפנים הגיעו גם לבריטניה ובאמצעות שלטי חוצות הן הזמינו את הציבור הבריטי ללכת למוזיאונים המקומיים ולספור את מספר הנשים העירומות על קירות התצוגה במוזיאון, בהשוואה למספר היצירות של האמניות. המשתתפים יכלו לשלוח את הנתונים שאספו לאתר מעוצב במיוחד, שהציג את התוצאות על גבי גרף משתנה במהלך חודש. כך באמצעות שלטי החוצות הן מעוררות את הקהל לבדוק מי יזכה להיות מיוצג על במת התרבות, מי מחזיק בכוח.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guerrilla Girls, Benvenuti alla biennale femminista! (from the series "Guerrilla Girls Talk Back: Portfolio 2"), 2005; Lithographic poster, 17 x 11 in.; National Museum of Women in the Arts, Gift of Steven Scott, Baltimore, in honor of Wilhelmina Cole Holladay; © Guerrilla Girls, Courtesy www.guerrillagirls.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
מערת אלומיניום מזהירה מפני השתלטות העיר על הטבע
אמנות
מערת אלומיניום מזהירה מפני השתלטות העיר על הטבע
  השאיפה הייתה שהמבנה הזה לא רק ישקף את מעמדה של תאילנד כייצרנית ויצואנית
לואי ויטון חושף את הדולצ'ה ויטה של הרביירות האיטלקיות
אמנות
לואי ויטון חושף את הדולצ'ה ויטה של הרביירות האיטלקיות
  הזוהר הנצחי של חופי איטליה, בעשורים משנות ה-60 ועד שנות ה-80, מתעורר לחיים
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
אמנות
הזוהר והתהילה של האמנית הנעלמת מריסול
    מריסול, שנולדה כ-María Sol Escobar בפריז, למשפחה עשירה מונצואלה, כונתה על ידי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.