סטודיו NOW של עירית בירן, לעיצוב כלי אוכל מקרמיקה בעבודת יד, הממוקם במבנה תעשייתי ביפו, שימש בעברו כבית מלאכה לתעשייה קלה. כיום משמש כסטודיו, חלל תצוגה ומרחב להתרחשויות קולינריות ותרבותיות.

 

הערכים העיצוביים של המותג NOW, יחד עם דיאלוג פורה ומרתק עם בירן, הנחו את ההחלטות העיצוביות לאורך הפרויקט. הרצון היה ליצור מבנה וחלל ברורים ומזוהים בתוך הרחוב היפואי, מבלי לפגוע במרקם האותנטי הקיים של המבנה.
בחזית המבנים פתחים גדולים, המאפשרים שקיפות מרבית בין הפנים והחוץ. ערך נוסף שהנחה את התכנון הוא שילוב בין ההיסטוריה של המבנה התעשייתי, לבין התחדשות ושילוב בין אלמנטים תעשייתיים לאלמנטים מעודנים ואף ביתיים, המתכתבים עם הקו המרכזי של המותג – עיצוב כלי אוכל מקרמיקה בעבודת יד.
הכניסה לסטודיו מתבצעת דרך קופסת עץ, מעין רהיט הבולט כלפי הרחוב ומזמין למפגש בין הסטודיו והשכונה. מחיצת זכוכית גדולה בין החנות ואזור המלאכה, מארגנת את חלל הסטודיו ומאפשרת למבקרים לצפות בתהליך היצירה. ספריית עץ אלון תוכננה כאלמנט המלווה את שני החללים, משמש לתצוגה של כלים ופריטים עיצוביים החודרת מהחנות לאיזור המלאכה. חלל הגלריה עם המטבח במרכזו משקיף על החנות, ומאפשר חלל אירוח לאירועים חווייתיים וקולינריים.

אדריכל – מורן פלמוני
עיצוב פנים – קרן אופנר

פיקוח וניהול פרויקט – עופר קינן
קבלן מבצע – תלתן בניה
תכנון תאורה – אורלי אלקבץ אברון
עיצוב והשראה – עירית בירן
צילום – עמית גרון
חלונות בלגיים – 100 פלוס עבודות מתכת. יבגני גידרמן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
וילה בוהמיינית עם ריהוט פיסולי, בהודו
עיצוב פנים ישראלי
וילה בוהמיינית עם ריהוט פיסולי, בהודו
"עיצוב הבית הזה שואב השראה מהאופק, גבול קיים תמיד שנראה סטטי אך נמצא בשינוי
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
עיצוב פנים ישראלי
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
את המאמר שלו הוא פותח בסיפור אמיתי על שני ציירים רוסיים, אשר שכרו חברה
בית של אהבה מחודשת: עיצוב אקלקטי מודרני עם נגיעות קלאסיות בנס ציונה
עיצוב פנים ישראלי
בית של אהבה מחודשת: עיצוב אקלקטי מודרני עם נגיעות קלאסיות בנס ציונה
  "יש משהו מאוד מרגש בעבודה עם לקוחות חוזרים," מספרת גלזר. "הדינמיקה דומה למחול

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.