ילדיכם ואולי גם אתם, לעסתם להנאתכם סוכריות גומי (Gummy Bears), בין הסוכריות הפופולאריות ביותר בעולם, נישנוש מפנק כבר כמעט מאה שנה. הסוכריות הצבעוניות הללו נוצרו בשנות ה-20 על ידי היזם הגרמני הנס ריגל, כאשר הקים את חברת הממתקים שלו, Haribo. איך מייצרים דובי גומי? לא בטוח שאתם במת רוצים לדעת.

 

מערבבים נוזל סכריני, ירוק ותוסס, כמו שיקוי של מכשפות, אשר הופך במהירות לתערובת צהובה. את הנוזל מכינים מאבקת ג'לטין, חומר הג'ל, העשוי מעור ועצמות של בעלי חיים. ג'לטין הוא חלבון המתקבל על ידי הרתחת עור, גידים ועצמות פרות או חזירים, במים רותחים. ג'לטין משמש גם לייצור שמפו וקוסמטיקה, כמו מסכות פנים וגם כחומר מעבה (ג'ל) בפודינג, בסוכריות, מרשמלו, עוגות, גלידות ויוגורטים;

 

 

אבל, גם אם אתם יודעים את העובדה הזו, אתם לא יודעים כיצד מייצרים את אבקת הג'לטין – על ידי שחיטה ופשיטת עורם של חזירים. יוצרת קולנוע בלגית, Alina Kneepkens, יצרה סרטון קצר כדי להביא את האמת הקודרת על אופן הכנת סוכריות גומי. הסרטון שהופק על ידי תוכנית הטלוויזיה הפלמית Over Eten, לוקח אותנו אחורה דרך פס הייצור של סוכריות גומי; החל מזלילה מהנה של סוכריות הגומי שנאכלות, אחורה בתהליך הייצור, שתמונות מבחילות של בשר חזיר נע לאורך מסוע – ועוד אחורה, למכונה המקלפת עור מפגר חזיר ופורסת את הבשר לצלילי מוזיקה ברקע, חזירים נגררים במפעל ברגליהם האחוריות, לבורות מים חמים שממיסים את עורם והסרטון הגרפי מסתיים בצילום קורע לב של חזיר עצוב, המרים את ראשו הוורוד ומצמץ אל המצלמה.
כך הסרטון ‘Gelatin’ מספר את הסיפור באופן הפוך, על האופן שבו מייצרים סוכריות ג'לטין ומתחיל דווקא בממתקים הצבעוניים והמפתים (צבעי מאכל מתועשים ועתירי סוכר), כל הדרך חזרה בפס הייצור לחזיר החי.
ונקנח בכל זאת בעובדה מתוקה – קיימים תחליפי ג'לטין טבעוניים, אחד הפופולריים ביותר הוא אגר העשוי מאצות ים. כך שישנן לא מעט חלופות טעימות לספק את התשוקה למשהו מתוק, מבלי לפגוע בבעלי חיים או בבריאות שלך.

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
רוכלים משמשים כרוקחים שמוכרים תרופות בהאיטי
השראה
רוכלים משמשים כרוקחים שמוכרים תרופות בהאיטי
  בהאיטי, רוכלים ברחוב הם המקור העיקרי לרכישת תרופות. גלולות נחשבות שם למוצרי צריכה
המלון הפנטסטי Vermelho hotel בעיירת החוף הפורטוגלית
השראה
המלון הפנטסטי Vermelho hotel בעיירת החוף הפורטוגלית
                           
פנטזיה אמנותית במתחם הנופש הפורטוגלי Vermelho hotel
השראה
פנטזיה אמנותית במתחם הנופש הפורטוגלי Vermelho hotel
  בשיתוף פעולה עם האדריכלית המקומית Madalena Caiado, הוא עיצב את מלון ורמלו (שפירושו

תגובה אחת

  • יפית סרנגה הגיב:

    זה לא רק סוכריות גומי – זה כל מוצר מהחי שאנחנו קונים עטוף בנילון בסופר, ומעדיפים לא לראות את ההקשר שלו לבעלי החיים. מאמר חשוב שפותח עיניים ובעיקר מפגיש אותנו מול הערכים שלנו – האם אנחנו באמת רוצים לקחת בזה חלק? מה יש בחוש הטעם שגורם לנו לשים את כל הערכים שלנו בצד ולקדש את חוש הטעם? מזמינה אתכם לקרוא את הספר "וחך, אוכל-יטעם לו" – שיח פילוסופי על מוסר ותעשיית בעלי החיים בעידן המודרני. ספר מאיר עיניים שמציג את הקשר בין התפתחות אישית והמזון שאנחנו אוכלים.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.