מה שיפה בשיפוץ, זו העובדה שאפשר לקחת פרויקט חסר פרופורציה - דירת 3 חדרים ישנה, 130 מ״ר עם מרפסת 124 מ״ר ולהפוך אותה לדירת פנטהאוז מדהימה בגודל 195 מ״ר ומרפסת פרופורציונאלית בגודל 60 מ״ר. תראו מה עשתה מעצבת הפנים צביה קזיוף עבור משפחה, זוג פלוס 3 ילדים, בבאר שבע. השיפוץ , כולל אישורי ההרחבה בעירייה, ארך חודשים ארוכים, אבל התוצאה שווה ביותר.

 

"אל משרדי הגיע פרויקט שמיד גרם לצוות ולי להרים גבה. הפרויקט המדובר היה של דירה ישנה מבאר שבע, שתוכננה בצורה נטולת כל פרופורציה. שטח הפנים של הדירה היה 130 מ"ר, והמרפסת שלה התפרשה על פני שטח כמעט זהה של 124 מ"ר. בנוסף, בגלל חלוקת חלל לא נכונה, היו בדירה שלושה חדרי שינה בלבד. יחד עם הדיירים, החלטנו לספח חצי מהמרפסת לטובת הדירה, וכך ליצור פנטהאוז מפנק בגודל של 195 מ"ר" מסבירה מעצבת הפנים צביה קזיוף.

 

 

 

 

 

 

בזכות הרחבת הבית, התקבל חלל פנים מרווח שחולק מחדש באופן שיתאים לצורכי הדיירים. החלל המשותף עוצב בסגנון מודרני נקי, ותוכנן קיר כוח דומיננטי שעשוי מעץ בשילוב פליז. קיר זה נמצא במרכז הסלון, ומקבל גם אזכור במבואת הכניסה. הריהוט ברובו מונוכרומטי מבוסס על סקלת האפורים ונגיעות "מדבריות" של כתומים וגווני עץ.

 

 

 

 

 

פינת האוכל שנבחרה עשויה מעץ שחור, ולצדה יש ספריה שחורה שמכניסה מעט דרמטיות לחלל. בעיצוב המטבח גם כן נעשה שימוש בצבע שחור, אך חזיתות הארונות הגבוהים מחופים בעץ בגוון שדומה לזה של קיר הכוח. בכך המטבח קושר למעשה בין פינת האוכל לסלון, ויוצר הרמוניה בכל החלל הציבורי.

 

 

 

 

חדרי השינה וחדרי הרחצה טופלו גם הם במסגרת הרחבת הבית. בחדר השינה של ההורים פוצל אזור הרחצה לשלושה חלקים, המשרתים פונקציות שונות. בצד אחד נמצאת המקלחת, בצד השני האסלה, ובמרכז הכיור שפתוח לכיוון סוויטת ההורים ומשמש גם להתארגנות ואיפור. הגוונים השולטים בחדר השינה של ההורים, כמו גם בשאר חללי הדירה, הם גווני בז' מדבריים.

 

 

 

 

 

 

לדברי קזיוף "בחירת הצבעים היא נגזרת ישירה של הסביבה המדברית המקיפה את הבית. כאשר שואלים אותי האם צריך להיות קשר בין הנוף, האדריכלות והעיצוב, אז התשובה היא כן ובגדול". עוד מסבירה קזיוף "הפנטהאוז נמצא בבאר שבע, בירת הנגב, מקום שהשמש בו חוגגת לאורך רוב ימות השנה, לכן תכננו את הדירה עם מפתחי אור גדולים, ובצבעים התואמים את צבעי הדרום".

הדיירים: זוג + 3
המיקום: באר שבע
השטח: 195 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת
התקציב: שני מיליון ₪
עיצוב פנים: משרד צביה קזיוף
הום סטיילינג: אדישן בי שגית גולדין

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
ריטריט אמנותי במנורקה: בין מסורת מקומית לעיצוב עכשווי
עיצוב פנים ישראלי
ריטריט אמנותי במנורקה: בין מסורת מקומית לעיצוב עכשווי
  באי Menorca שבספרד, הפכו האדריכל Luis Laplace ושותפו לחיים ולעשייה Christophe Comoy בית
מפגש תרבויות בצבע: מינימליזם נורדי עם עושר מזרח־תיכוני
עיצוב פנים ישראלי
מפגש תרבויות בצבע: מינימליזם נורדי עם עושר מזרח־תיכוני
  סטודיו YSG Studio בהובלת המעצבת Yasmine Ghoniem משלים שיפוץ ייחודי לבית ויקטוריאני בMelbourne,
בית שקוף בין העצים מאפשר לחיות בטבע
עיצוב פנים ישראלי
בית שקוף בין העצים מאפשר לחיות בטבע
  המבנה מורכב משני נפחים מלבניים, המונחים זה על גבי זה בזווית סיבובית, ויוצרים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.