01/08/2025 22:00 - 18:00 בית הרמן שטרוק, חיפה

לרגל 100 שנים לבית הרמן שטרוק:
תערוכה יחיד מוזיאלית ראשונה של גיל גורן: "הראית איזה יופי", המציגה דיאלוג בין גורן לשטרוק, המדגיש את התפיסה שאמנות היא כלי לקידום שיח ציבורי והשפעה חברתית.

 

Failure is not an option, גיל גורן, 2025

 

ביום שישי, 1.8.25, תיפתח תערוכת היחיד המוזיאלית הראשונה של האמן גיל גורן במוזיאון הרמן שטרוק בחיפה, הנושאת את השם: "הראית איזה יופי". התערוכה, שאצרה שירלי משולם, מציגה דיאלוג בין-דורי שנוצר בין גורן לשטרוק, ומדגישה את התפיסה המשותפת של שניהם, שלפיה אמנות היא כלי לקידום שיח ציבורי והשפעה חברתית.

 

איינשטיין. יהודי. גיל גורן, 2025


השנה מלאו 100 שנים להיווסדו של בית הרמן שטרוק, מאמני ההדפס החשובים שפעלו בישראל בראשית המאה ה- 20 ונודע כאחד מחשובי האמנים היהודים בגרמניה. הבית משמש כיום מוזיאון ומרכז לאמנות ההדפס.
התערוכה פרושה על פני ארבעה מחדרי המוזיאון, וכוללת דיוקנאות של מנהיגים ציוניים שיצר שטרוק – בנימין זאב הרצל, מנחם אוסישקין, פנחס רוטנברג, חיים נחמן ביאליק, אלברט איינשטיין, זיגמונד פרויד ונופים – לצד עבודות חדשות של גורן שנעשו בטכניקות עכשוויות ונותנות פרשנות אישית וייחודית לשאלות של זהות, ערכים חברתיים, לאומיים וזיכרון קולקטיבי, בזיקה לערכי הציונות ולמסורת היהודית, בהקשר לפועלו וליצירתו של שטרוק.

 

אסור להראותו ,לזרים, גיל גורן 2025


בארבעת חללי התצוגה מוצגות העבודות: "שישה דיוקנאות" (מדיה מעורבת), "הראית איזה יופי" (מיצב), "המפגש" (וידיאו), "עזה" (צילום), "אירופה" (גובלן), "שני שקרים" (מיצב) ו"אלבום הבולים הפרטי והקולקטיבי" (מיצב).
במרכז התערוכה – ”המפגש", עבודת וידאו המדמה מפגש וירטואלי שנוצר בעזרת בינה מלאכותית, בין גורן לשטרוק. בין השניים מתפתחת שיחה מרתקת, החושפת את המשותף והשונה ביניהם: שטרוק היה אדם דתי, פעיל ציוני, איש העולם הגדול, ומאמני ההדפס החשובים בגרמניה ובישראל של המאה העשרים. הוא השפיע על התפתחות האמנות הישראלית בתחומי התחריט והליתוגרפיה וראה באמנות ייעוד ושליחות.

 

ביאליק ועורב. גיל גורן, 2025

 

גיל גורן, דרום אדום (בעקבות Red Disaster אנדי וורהול 1963 ) 2025

 

בן הגזע הקדמון מול טבח בארי, 2025, גיל גורן

 

גיל גורן, עזה-צומת שער הנגב 7.10.23, 2025

 

החלום ושיברו. אוסישקין. גיל גורן 2025

 

הרצל ודרדר סגול. גיל גורן. 2025

 

רקע על האמן: לאחר כשני עשורים כאיש קריאייטיב בענף הפרסום החליט גיל גורן להתמסר לאמנות בלבד. מאז הספיק להציג בתערוכות ברחבי בעולם ואף זכה ביריד ארט באזל 2024 במיאמי בתואר Spectrum Best Solo Exhibitor. גורן עושה שימוש בטכניקות מגוונות: ציור, רקמה, צילום והדפס ושפתו האומנותית מתאפיינת בצבעוניות עזה וכיתובים מעוררי מחשבה. בדומה לשטרוק, גורן התחנך על אהבת הארץ וערכי הציונות ויצירותיו בתערוכה נושאות אופי ביקורתי ובעל מסר.
לדברי האמן גיל גורן: "יצרנו תערוכה מפתיעה שהיא סיפור אהבה צבעוני ומרגש לארץ ישראל ולחברה הישראלית לעבר שלנו, להווה ולעתיד שעוד נבנה כאן יחד. בתערוכה אני מקיים דיאלוג חי ונושם עם יצירות התחריט הקאנוניות של הרמן שטרוק. אני מעמיד את הפועל היהודי של שטרוק מול גובלנים של נופים מאירופה או את תחריט עזה שלו מול תצלום בארי שלי ואת הרצל שלו מול הרצל עם דרדר סגול שלי. אני מנהל עם שטרוק שיחה על נושאים בתחום האמנות, ועל העבר שלו וההווה שלי. אני מודה למוזיאוני חיפה על ההזדמנות שניתנה לי כאן ליצור עבודות בהשראת שטרוק, שמעבר להיותו אמן ענק, ערכיו דומים לשלי״.
לדברי שירלי משולם, אוצרת התערוכה: "התשתית הרעיונית והאוצרותית של התערוכה מדגישה את המפגש בין שני האמנים. מתוך המפגש הזה עולים גילויים חדשים על יצירתו ופועלו של הרמן שטרוק, וכן על המסרים החזותיים והרעיוניים שבאים לידי ביטוי ביצירותיו החדשות של גיל גורן".

 

האמן גיל גורן. צילום עצמי

 

*שם התערוכה ושם המיצב "הראית איזה יופי" לקוחים מתוך השיר "יש פרחים" מאת נתן יונתן באישור ובאדיבות יורשיו של המשורר. *המיצב "שני שקרים" מבוסס על שירו "שני שקרים" של יעקב רוטבליט, באישור המשורר. עיצוב תערוכה ועיצוב גרפי: סטודיו דותן לידז'י

מועד נעילת התערוכה: 27.2.26
ימים ושעות פתיחת המוזיאון:
א', ג', ד' – 10:00-16:00
ה' – 10:00-18:00
ו' – 10:00-14:00
באוגוסט וחגי ישראל ייתכנו שינויים במועדי הפתיחה, יש להתעדכן באתר.