הדירה הקטנה, ששטחה 50 מ"ר, ממוקמת בקומה שביעית, בקו ראשון של חוף מפרץ קטן במרכז הארץ. משימת האדריכליות הייתה, לאפשר תפקוד של דייריה בצורה נוחה בדירה, שבני הזוג הדרים בה מבקשים לחוש בה מרחבים, למרות מימדיה הקטנים. יישום הדרישות הללו בשטח כה מצומצם, הביא למסקנה, שתכנון החללים והריהוט בדירה, חייב לתת להם למלא שתי פונקציות לפחות.

 

 

_MG_2326-8-copy

 

_MG_2360-2-copy

 

_MG_2367-71-copy

 

_MG_2377-9-copy

 

 כך למשל: המשרד הביתי, המהווה חלק מסלון הדירה – הופך לחדר אירוח, עם מיטה כפולה ועם פרטיות מלאה, באמצעות מחיצות הזזה מזכוכית אטומה.
פינת הישיבה הסלונית מודולארית, מורכבת מ-5 כורסאות המאפשרות סידורי ישיבה שונים.
השולחן הסלוני הנמוך, הופך לשולחן פינת אוכל לעשרה סועדים.
כסאות פינת האוכל המתקפלים, מאוכסנים בתלייה בארון, לצד פינת שולחן העבודה.
המטבח מאובזר במכשירים החשמליים, מרביתם אינטגראליים.
אחת המגרות נשלפת, הופכת לדלפק אוכל ולמשטח עבודה נוסף.
במעבר ממוקמים ארונות לאחסון.
בחדר השינה ממוקם מסך טלוויזיה, שתול באחת הדלתות בארון בגדים.
המיטה הזוגית המתכוננת, כלואה בארון לאחסון, שבצידיו תאי אחסון, מדפים נשלפים ומגירות. בנוסף ישנה פינת איפור עם מראה.
חדר הרחצה עוצב בקירות כהים ובמראות. מכונת הכביסה והמייבש מוצפנים מאחורי דלת זכוכית אטומה. בנוסף לחדר הרחצה, יש בדירה גם שרותי אורחים מעוצבים.
שטח הדירה דרש תכנון מדוקדק של כל פרט בה, לרבות תכנון תחושת המרחב. הקירות האלכסוניים ממבואת הכניסה, דרך פרוזדור, יצרו "משפך" אשר נפתח אל הסלון במלוא רוחב הדירה, אל המרפסת ואל הנוף האינסופי של הים.
הדירה עוצבה בסגנון מודרני אך חם. המראה הבהיר והנקי, נשמר באדיקות באמצעות גוונים בין לבנים ואפורים. רצפת העץ עשויה מעץ האלון.
כריות נוי בפינת הישיבה וחפצי נוי שונים בגוון תכלת אקוורל, יוצרים חיבור בין הים על גווניו מבחוץ, אל הדירה מבפנים. אכן דירה מפתיעה שאיננה מסגירה את שטחה המצומצם.

 

_MG_2317-9-copy

 

_MG_2382-copy

 

_MG_2387-9-copy

 

_MG_2393-copy

 

1

2