ביתם של משפחה, זוג עם ששת ילדיהם באזור השרון, עבר שיפוץ מאסיבי ומקיף לאחר שלא שופץ שנים רבות. האדריכלית מיכל שיין נבחרה על ידי בני הזוג להשלים את המהפך של הבית

 

"הדיירים מגיעים משני קצוות של טעמים בעיצוב, בן הזוג הוא בעל טעם שנוטה לכיוון המתועש ואילו בת זוגו נוטה לעיצוב הכפרי" מספרת האדריכלית "הייתי צריכה להחיות את הבית, לתת לו נשמה חדשה אך לא לתפוס כיוון מובהק מדי ולכן ייצרתי בית שהוא מיוחד לבני הזוג, משלב את שני הסגנונות ומאוד מדבר אותם. בנוסף, לבני הזוג היה חשוב השילוב המקסימלי בין ישן לחדש. אחד האתגרים בבית היה להגדיל את הפתחים ולחבר בין החוץ לפנים. הצורה המיוחדת של הבית, צורת H חילקה באופן טבעי את הבית לשני חלקים, חלק פרטי וחלק ציבורי".

 

 

לפני השיפוץ חלונות הבית היו צבועים בצבע ירוק, הפתחים לגינה היו קטנים וחוץ מדלת יציאה אחת לא היה קשר בין הפנים לחוץ. הגדלנו את הפתחים והפכנו אותם ליציאות לגינה, גם מהסלון וגם מחדר השינה של ההורים. את מפתחי הברזל החדשים מחברת Artferro בחרנו בצבע שחור וגם את המפתחים שנותרו מהשיפוץ, צבענו בשחור. בגינה, העמדנו צמחיה רבה ולטובת שימוש בכל השנה צורפה פרגולה ענקית מברזל כשמתחתיה דק עץ ושולחנות עץ, כך השתלב בגינה הסגנון הכפרי וגם התעשייתי.
חדר המאסטר של ההורים צופה אל הגינה הירוקה ואל ההאטב המפנק, החדר מעוצב בגוונים נייטרלים ושקטים והוא מאובזר במיטה גדולה וכורסה שניתן להתארגן עליה עם צפיה אל עבר הנוף.

 

 

הסלון כאמור נפתח אל הגינה והקשר בניהם מורגש היטב וכדי להעניק גם תחושת חמימות נוסף לסלון קמין. הסלון הוא אקלקטי, הוא לא מורכב מסטים אלא מחפצים שהגיעו ממקומות רבים, לבני הזוג היה חשוב שהמראה שיווצר לא יהיה מתאמץ ולא יהיה מנקר עיניים. האדריכלית יצרה סלון שהוא מאוד קוזי ונעים, משדר חופה וקלילות, כך גם בפינת האוכל.

 

 

המטבח בבית מכיל אי ענקי ומאוד פרקטי לעבודה, כיאה לבית עם 8 נפשות. במטבח ישנו שילוב נהדר בין ישן לחדש כיוון ששומר בו המטבח הישן, הוחלפו החזיתות והוספו ארונות לטובת אחסון. מעל האי, מנורה בהזמנה מיוחדת שהיא תכשיט עיצובי ומוסיפה למטבח ייחודיות ויחד עם שילוב קיר הבריקים שוב מצאה האדריכלית את הגשר בין שני הסגנונות. בנוסף, קיר הבריקים מסתיר בתוכו דלת לממ"ד שחופתה בעץ.

 

 

חדרי הרחצה בבית, של הילדים וגם ההורים משלבים גם הם את שני הסגנונות, לילדם חדר רחצה לבן, עם בריקים וארון שירות מעץ ואצל ההורים אריחים בגוון חלודה בשילוב ארון עץ שנותן חמימות. עוד לילדים יצרה האדריכלית חדר משפחה וצפיה בטלוויזיה בגווני כחול טורקיז ועץ.

 

 

אדריכלות ועיצוב: אדריכלית מיכל שיין
מיקום: השרון
גודל: גודל המגרש- 750 מ"ר הבית– 300 מ"ר במפלס אחד.
חלונות ברזל ופרגולה: Artferro
צילום: אלעד גונן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
עיצוב פנים
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
  בין בתי האבן הצפופים של Rabós, כפר קטן השוכן במורדות גבעות Alt Empordà
בית במקסיקו שהופך מעגלים, קשתות וגנים לאדריכלות
עיצוב פנים
בית במקסיקו שהופך מעגלים, קשתות וגנים לאדריכלות
  בצפון העיר Mérida שבמקסיקו ניצב Eclipse House – פרויקט מגורים ייחודי שתוכנן על
שימור קוטג' כפרי מהמאה ה-19 באנגליה
עיצוב פנים
שימור קוטג' כפרי מהמאה ה-19 באנגליה
  קורות עץ ישנות פורקו והותקנו מחדש, לוחות רצפה פגומים הפכו לחיפויי תקרה, גרמי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.