בית מגורים במושב הדתי שדה יעקב, נבנה באופן גיאומטרי, כאשר החלק החיצוני מהווה מעטפת, קליפת הגנה אטומה למבט והחלק פנימי- הוא הקרביים הפרטיים והמוגנים שלו.

 

2

 

הבית מבוזר ומפוזר, מתפרש בשטח ותוחם בתוכו מחד – חלקים בנויים ומאידך – חצרות פנימיות שמאווררות  את הפנים. "הקרביים" יוצרים נוף פנימי, בהעדר נוף חיצוני.

 

3

 

רב הבתים, כנגזרת של קווי בנין ואילוצי חוק, הינם מעין קובייה, שגורעים וחוצבים מתוכה חללים כדי לתת אור ואוויר לתוך הבית. כאן, בגלל אי הגבלות משאבי הקרקע, יש סוג של "ארכיטקטורה חפשית", שלא נשארת בקונטור של הקובייה הרווחת.

 

3a

 

הבית מאד מואר, גם בזכות חלונות עליונים בחלק ה"בשרני" והעבה של המגורים, שבו אין תאורה ישירה, כדי להחדיר אור נגוהות עדין ומסונן לתוך החלל. נוכחות החלונות האלה מאד משמעותית.

 

4

 

כל כניסה לאגף מצוינת על ידי פתח קשתי. כל הפתחים החיצוניים הרבים מלווים בתריסי גלילה, כראוי לאקלים בארצנו. אין וויטרינות לא מוגנות משמש.

 

5

 

כיהה לבית דתי, הרי שבתוך הבית, אין ארון טלוויזיה, מערכת אודיו וכדומה – אלא יש ספריית ספרים אמתית (לא דמו), פינת נטילה, פינת החתלה, פינת הדלקת נרות, שני כיורים למטבח  ומזוזות בכל פתח.
זהו בית לשבע נפשות – הורים עם חמישה ילדים צעירים. אזור השינה של ההורים הופרד מאגף הילדים. יש גלריה שהגישה אליה עם  מדרגות עץ ,המשמשת פינת עבודה להורים. הסוויטה של ההורים פונה לפטיו פרטי רק לאגף הזה. הפטיו מונע הצצה לאזור השינה. גם החלון הגדול של האמבטיה פונה לפטיו הזה. אגף הילדים, הנפרד, קבל אף הוא חצר משחקים מוגדרת, מגודרת, פתוחה.

 

9

 

10

 

11

 

11a

 

11c

 

11d

 

11g

 

11h

 

11i

 

12

 

15

 

17

 

19

 

22

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
יש לכם רעיון שיכול לשנות את עולם האדריכלות והעיצוב? אנחנו רוצים לעזור לו להפוך למציאות
עיצוב פנים
יש לכם רעיון שיכול לשנות את עולם האדריכלות והעיצוב? אנחנו רוצים לעזור לו להפוך למציאות
  לא כל המצאה מתחילה בחברה גדולה. לעיתים היא מתחילה בסקיצה, בשרטוט, במודל, באב־טיפוס
חמישה גלילים, בית אחד: מגורים יוצאי דופן מול הרי גוואדראמה
עיצוב פנים
חמישה גלילים, בית אחד: מגורים יוצאי דופן מול הרי גוואדראמה
  על מדרונות Las Rozas, מול הנוף הפתוח של רכס Sierra de Guadarrama, ניצב
חלל אחד למוזיקה, מדיה ומותג תחת קורת גג אחת
עיצוב פנים
חלל אחד למוזיקה, מדיה ומותג תחת קורת גג אחת
בעידן שבו מותגים, מוזיקה ותוכן דיגיטלי מתמזגים לכדי מערכת אחת, גם האדריכלות נדרשת להציע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.