איך יוצרים חלל אחד פתוח, מדירת מרובת חדרים גדולה, כדי שלא יהיו דלתות או מחיצות בין החדרים, אבל בכל זאת תהיה תחושה שהחדרים מופרדים? המתכננים ריווחו את החלל, בשימוש בפרמטרים המבניים והטכניים הקיימים של הדירה. נחשף גם מבנה התקרה מבטון מזוין עם צלעות, שנתן לדירה אופי גולמי יותר.

הריצוף אחיד בכל הדירה והא בטון מוברש. הוכנסו "קופסאות" לחלל הפתוח, כך שהחדרים מופרדים זה מזה וגם באופן זה מופרד החלק הפרטי של הדירה מחלק המגורים. הקופסאות המוכנסות עשויות מחומרים ומבנים שונים. האלמנט המפריד העיקרי בחלל הוא ארגז מסולסל ירוק המסתיר חלק מהמטבח עם מקרר, מדיח כלים או תנור מובנה, ארונות בגדים בחדר השינה או גם ארון המשרת בכניסה.
בכניסה, חדר שירות קטן ושני ארונות בגדים מובנים. האחד שקוע בפאנל כהה שהולך מעבר לפינה לתוך ספרייה. השני ממוקם בקופסה ירוקה. החלל המרכזי הוא המטבח עם אי מרופד בלוחות פליז, עם משטח בטון מלא. למשטח השיש של האי יש פתחים מוסתרים בחוכמה. חדר השינה ממוקם מאחורי הקופסה הירוקה, עם שלוש כניסות.
החצי השני של הדירה ללא כל חלוקות ומחיצות. יש מקום לחדר אוכל עם סלון. בחצי זה של הדירה גם חדר רחצה קטן שבו שירותים למבקרים. הכניסה לחדר הרחצה נמצאת במבואת הדירה.

 

 

Studio Markéta Bromová architekti
Author Markéta Bromová
Contact E-mail [email protected]
Website www.marketabromova.cz
Social media www.instagram.com/marketa_bromova_architekti
www.facebook.com/ArchitekturaMarketaBromova
Studio address Koněvova 4, 130 00 Prague 3, Czech Republic
Design team Dominika Galandová

Project location Prague – Letná
Project country Czech Republic

Project year 2020-2021
Completion year 2022
Usable Floor Area 97 m²

Photographer Veronika Raffajová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
פעם התפללו כאן נזירים. היום זו אחת הווילות היפות במיורקה
עיצוב, אופנה ומיתוג
פעם התפללו כאן נזירים. היום זו אחת הווילות היפות במיורקה
  יש מקומות שלא ממהרים לחשוף את עצמם. הדרך אליהם מתפתלת בין עצי זית
בית חווה מסורתי בספרד, בפרשנות עכשווית
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית חווה מסורתי בספרד, בפרשנות עכשווית
  באזור הכפרי של Baix Empordà שבמחוז ג'ירונה, ספרד, ניצב Casa 2302 – בית
וילה בהשראת הקסבות של מרוקו והרי האטלס
עיצוב, אופנה ומיתוג
וילה בהשראת הקסבות של מרוקו והרי האטלס
  הווילה, שהושלמה בשנת 2025, תוכננה כמערכת של נפחים ליניאריים המתפרסים לאורך המגרש, במקום

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.