מסעדת רשת מסעדות הדגים, שוכנת בטבורה של המרינה באשקלון ומויטרינות הזכוכית שלה נשקפים תרניי יאכטות, המייצרות נוף פסטורלי שמשכיח את נוכחות הקניון שהמסעדה שוכנת בו.

מאחר והמסעדה ממוקמת בקניון, נדרש המעצב  ניר פורטל לייצר בריחה ואסקפיזם אל מחוזות אחרים והוא בחר בקונספט של חלל המדמה בית מלאכה לתיקון סירות דייג.
החלל מהווה התחברות פיוטית וגשר המקשר בין סירות הדיג לאנשי התחזוקה שלהם. החלל משלב בתוכו אלמנטים מעולם המוסכים וההאנגרים של מרינות הדיג כגון מכולות, עגורנים, רשתות, חיפויי פח בלויים וקירות בטון חשופים, שמעניקים תחושת אותנטיות ותחושה תעשייתית.
שתי סירות דיג בגודל טבעי מונפות אל על כמו רכבים שהועלו על מנוף על מנת שיוכלו לטפל בגחונם. גופי התאורה עוצבו בשפה של מנופי הרמה ועגורנים ובחומריות תואמת למתכת ישנה ספוגה שומנים. רשתות ברזל ממסגרות מטבח פתוח ומרשים מצופה בחלקו העליון בסרגלי עץ מיושנים.
הבר כולו הושתל לתוך מכולה שעברה ניתוח כירורגי ונחתכה לכל אורכה, חלקה התחתון משמש כבר ישיבה וחלקה העליון הוגבה ומשמש כתקרת תאורה מרחפת. התקרה כולה מולאה בנורות תבריג כדימוי לתקרות וינטג' שהיוו מבואות כניסה לבתי הקולנוע בעבר. חלק מהקירות באזור נטילת הידיים, חופו בקרמיקה כחולה שמדמה בריכת טבילה מיושנת. אופי הריהוט הותאם אף הוא לרוח התקופה ולשימוש המקום ונבחרו בקפידה פורמייקות מיושנות. תשתיות המקום נותרו חשופות ועל קירות הבטון צוירו גרפיטי דרמטיים חלקם כמחווה לאומן ג'וש קייס. כיאה לרצפת מוסך, הרצפה הינה רצפת בטון מוחלק.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
רב הנסתר על הגלוי: הבית כמרחב רגשי, חושי ופילוסופי
עיצוב פנים
רב הנסתר על הגלוי: הבית כמרחב רגשי, חושי ופילוסופי
  לרגל צאת ספרם "רב הנסתר על הגלוי" (הוצאת מטר), הם פותחים לקהל הצצה
"בתי יוקרה משתנים כיום מסמל סטטוס, למרחב של רוגע"
עיצוב פנים
"בתי יוקרה משתנים כיום מסמל סטטוס, למרחב של רוגע"
  לדבריו, למלחמה הייתה השפעה ישירה על תפיסת המרחב הביתי. “הבית הפך למבצר רגשי,
גיאומטריות של צבע ואור, במשרד בטוקיו
עיצוב פנים
גיאומטריות של צבע ואור, במשרד בטוקיו
העיצוב של סטודיו Moriyuki Ochiai Architects מגיב לאור טבעי לאורך היום ובמהלך עונות השנה, ומאפשר

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.