.הבית שוכן על צוק חולי מעל מרחבי הים התיכון, והנוף הנשקף ממנו הוא של אדמה, קוצים, מים, ושמיים. המראה של הטבע הראשוני נפרס לכל אורכו של הבית מבעד לחלונות וכאילו רוצה להיכנס פנימה.

 

הטבע שעוטף את הבית, הכתיב את הקונספט העיצובי – המחזק את הטבעי, את הראשוני ואת השימוש בחומרים טבעיים, בעיבוד מינימלי ובגמר טיבעי, שיתמזגו עם הקונטקסט הסביבתי העוצמתי. אלו חומרים שאינם מתחנפים, גבריים אולי, שיתיישנו בחן בהיותם סמוכים כל כך לאוויר המלוח של הים.

האלמנט המרכזי בחלל הנדיב בליבו של הבית, המקשר בין כל החללים האחרים – הינו ספרייה באורך 12 מטרים. הספרייה עשויה מדפי פליז השקועים בגושי אבן קעורים במודולים ורטיקליים. מעל גושי האבן הקעורים תוכנן פרט מיוחד של גריל מיזוג אוויר מפליז שילווה את המודולים באופן שלא ימשוך תשומת לב אלא ידבר בשפתם.

בחלל הספרייה ישנן מספר פינות ישיבה ובהן כורסאות מקוריות של אלבר אאלטו – Paimio model 41 – ו- tank model 400 שתיהן משנות ה-30 של המאה הקודמת. הספרייה תחומה משני צדייה במערכת דלתות פיבוט, בעלות מסגרת פליז ועם מילואה דקורטיבית משתנה מזכוכית. בהמשך לספרייה, מעבר למערכת הפיבוטים, נמצא אזור מנוחה המשקיף לים ובמרכזו שזלונג של חברת Porro, להירגעות ומנוחה.
חלל המנוחה מוביל למתחם אזור ההורים המשקיף אף הוא לים, ובו גם חדר ארונות וחדר רחצה. כולם למעשה נמצאים בגב הספרייה. מצידה האחר של הספרייה, מעבר למערכת הפיבוטים השנייה, נמצאים חדרי הילדים והאירוח. אל מול חזית הספרייה נמצאים חללי האירוח, המטבח וחדר המשפחה. כולם רחבי ידיים, צופים לים.

 

 

 

 

 

 

 

גב קיר השיש הקעור בספריה: אבסולוטו אבן ושיש

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המטבח עשוי כולו נירוסטה ובעל שני איים. האחד אי עבודה במקביל ליחידות הגבוהות של המטבח, והשני, בניצב אליו, מול הים – אי ישיבה ואכילה.
את המתחם הציבורי עוטף קיר בעל מודולים קעורים עשויים עץ וצבועים ברזינה, כרפרנס ישיר לספרייה.

פלטת הצבעים של הבית טבעית, נייטרלית כאשר כל חומר וגוון נבחרו לאחר בדיקה בשטח בשעות שונות של היום – וזו בגלל השפעתם החזקה של השמש ושל החול על צבעוניותם של החומרים.
בזכות בעלי הבית, אוהבי אומנות ואספני פרטי ריהוט שנבחרו בקפידה, התמלא הבית בנשמה.

 

 

 

 

 

 

הנגרות בבית היא של נגריית טדי עמר

 

פתרונות וחומרים:
טדי עמר: כשאדריכלות ונגרות נפגשים

גם כאן נבחרה הנגרות של טדי עמר, לבית המיוחד הזה.
נגריית טדי עמר מספקת מזה למעלה מ-15 שנים, פתרונות ייחודים לצרכיהם ולטעמם של לקוחות מוסדיים ופרטיים מרוצים והכל תחת קורת גג אחת. הנגרייה מתמחה בעיצובי עץ וייצור רהיטים באיכות מעולה ובטעם יוקרתי וחדשני.
שירותי הנגרייה כוללים תכנון מקצועי ומדוקדק, עיצוב ייחודי ופרקטי, פיתוח, ייצור וביצוע איכותיים ומדויקים עד להשלמת הפרויקט וקבלת החותם הסופי מהלקוח, תוך הקשבה ללקוח, הבטחת איכות ועמידה בלוח הזמנים.
כמו שאפשר לראות בבית המיוחד והמוקפד שעיצבה טל גולדשמיט פיש, כך בכל עבודותיה, רמת הגימור המושלמת שמספקת נגריית טדי עמר, נובעת מיכולות ייצור מתקדמות, של מיטב המכשור הטכנולוגי, המאפשר לנגרייה לבצע עבודות מגוונות ומקוריות, משלב הפיתוח ועד לשלב ייצור המוצר המוגמר.
בנגריית טדי עמר מאמינים בעיצוב שלא עוקב אחר טרנדים, אלא קובע אותם.

קרא עוד על נגריית טדי עמר
צור קשר

שטח הבית: 600 מ”ר במפלס אחד
אדריכלות ועיצוב: אדריכלית טל גולדשמיט פיש
צור קשר עם המעצבת
אחראית פרויקט בסטודיו: שלי אהרון
צלם: עמית גירון

פיקוח וביצוע: אסף לופו – יזמות, ניהול, בניה
מנהל באתר: Tom Yehudai
תכנון תאורה: Orly Avron Alkabes
נגרות: טדי עמר – כשאדריכלות ונגרות נפגשים
מטבח: Boffi SpA
אבן: Absoluto Art of marble – אבסולוטו אבן ושיש
ריהוט: habitat הביטאט The Box – דה בוקס ריהוט ואביזרים
מסגרות: Adam Steel Sigment
בית חכם: קבוצת כהנא Kahane Group
מכשירי חשמל: Home Dialog חשמל נטו
תאורה: Exclusive Light & Design – אקסקלוסיב אור ועיצוב
תכנון נוף: גנן על הגג – תכנון, עיצוב וביצוע גגות ומרפסות
דלתות ומחיצות: Innovate – אינובייט
כלים סניטריים: MODY מודי
רזינה: Parqueteam – פרקטים

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
עיצוב פנים
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
הקומה התחתונה של הדופלקס, הכוללת שטחים פנימיים ומרפסת בפרופורציות שוות, משלבת בהרמוניה את החוץ
בית המרחף באוויר, במרכז
עיצוב פנים
בית המרחף באוויר, במרכז
    יחסי הגומלין בין אטום ומסוגר לפתוח ומאוורר מתקיימים בביתם החדש של בני
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
עיצוב פנים
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
  אחרי שנים של מגורים בבית פרטי באחד הישובים הפסטורליים הסמוכים לירושלים, החליטו בני

2 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*