שיפוץ אחד מבתי האי הקנרי, שנבנה בשנת 2000, לוילה Villa Amonita Lanzarote, נעשה תוך כיבוד הצבעים המסורתיים שלו - לבן וירוק. באי הקנרי הזה, התקנות מחמירות מאוד לגבי גובה הבניין, צפיפות הבניין ובעיקר הצבע שלו. לכן, האי כולו נראה הרמוני מאוד - רק ארכיטקטורה לבנה הממוקמת בנוף שחור של לבת הר הגעש וירוק עם עצי דקל. שילוב זה הפך למוטיב המרכזי גם של הפנים כולו.

 

המעצבים שינו את הפריסה במטרה ליצור חדרי שינה נוספים, צימצמו בשטח המגורים ושילבו את הסלון עם המטבח וחדר האוכל. בקומה העליונה יש סטודיו ליוגה ומרפסת שמש על הגג עם מקלחת חיצונית. המעצבים חיברו את חלל המגורים הפנימי עם המרפסת החיצונית, שם שולחן אוכל ארוך מבטון וישיבה מתחת לפרגולה ליד קיר הלבה. בחלק זה נוצר גם מטבח ברביקיו חיצוני. מרפסת המגורים צמודה לגינה עם בריכת השחייה.
המעצבים מסבירים "החלטנו לשנות את כל המשטחים המקוריים של הרצפות והקירות. הסרנו משטחים לא מתאימים כמו רצפות עץ. החלפנו את האריחים לרצפת בטון לבנה. בחדר האמבטיה יש לנו אריחים ירוקים על הקירות. השתמשנו באבני לבה מקומיות להדגשות. יש לנו מחיצות חדשות שנבנו מקוביות בטון נגד הרוח, בשתי המרפסות. הבית מאוורר באופן טבעי, רק חדרי השינה מצוידים במזגן. כל חומרי הבנייה מיוצרים במקום וקבלנים מקומיים ביצעו את העבודה.

 

 

Studio OOOOX
Author Radka Valová
Client Radka Valova and Jakub Vala
Project location Calle Tara 3, Tiagua, Lanzarote, Las Palmas
Project country Spain
Completion year 2024
Built-up area 300 m²
Photographer Romana Ella Plaček

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
דירתו של שוזר הפרחים באיביזה היא כמו תיבת תכשיטים
עיצוב פנים
דירתו של שוזר הפרחים באיביזה היא כמו תיבת תכשיטים
  בלב Dalt Vila, הרובע ההיסטורי של Ibiza המוכר כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו,
לא רק אמנות: 11 בתי הקפה היפים ביותר במוזיאונים בעולם
עיצוב פנים
לא רק אמנות: 11 בתי הקפה היפים ביותר במוזיאונים בעולם
  ביקור במוזיאון כבר מזמן אינו מסתכם רק ביצירות שעל הקירות. ברחבי העולם הופכים
מהבמה העולמית אל הבית הישראלי: דנה אוברזון נכנסת לקטלוג המונוגרפיות של Rizzoli
עיצוב פנים
מהבמה העולמית אל הבית הישראלי: דנה אוברזון נכנסת לקטלוג המונוגרפיות של Rizzoli
  הקדמת עורך עיצוב פנים בארץ מזכיר לי לא אחת את התוספת "שחקנ/ית" שמוסיפים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.