שיפוץ אחד מבתי האי הקנרי, שנבנה בשנת 2000, לוילה Villa Amonita Lanzarote, נעשה תוך כיבוד הצבעים המסורתיים שלו - לבן וירוק. באי הקנרי הזה, התקנות מחמירות מאוד לגבי גובה הבניין, צפיפות הבניין ובעיקר הצבע שלו. לכן, האי כולו נראה הרמוני מאוד - רק ארכיטקטורה לבנה הממוקמת בנוף שחור של לבת הר הגעש וירוק עם עצי דקל. שילוב זה הפך למוטיב המרכזי גם של הפנים כולו.

 

המעצבים שינו את הפריסה במטרה ליצור חדרי שינה נוספים, צימצמו בשטח המגורים ושילבו את הסלון עם המטבח וחדר האוכל. בקומה העליונה יש סטודיו ליוגה ומרפסת שמש על הגג עם מקלחת חיצונית. המעצבים חיברו את חלל המגורים הפנימי עם המרפסת החיצונית, שם שולחן אוכל ארוך מבטון וישיבה מתחת לפרגולה ליד קיר הלבה. בחלק זה נוצר גם מטבח ברביקיו חיצוני. מרפסת המגורים צמודה לגינה עם בריכת השחייה.
המעצבים מסבירים "החלטנו לשנות את כל המשטחים המקוריים של הרצפות והקירות. הסרנו משטחים לא מתאימים כמו רצפות עץ. החלפנו את האריחים לרצפת בטון לבנה. בחדר האמבטיה יש לנו אריחים ירוקים על הקירות. השתמשנו באבני לבה מקומיות להדגשות. יש לנו מחיצות חדשות שנבנו מקוביות בטון נגד הרוח, בשתי המרפסות. הבית מאוורר באופן טבעי, רק חדרי השינה מצוידים במזגן. כל חומרי הבנייה מיוצרים במקום וקבלנים מקומיים ביצעו את העבודה.

 

 

Studio OOOOX
Author Radka Valová
Client Radka Valova and Jakub Vala
Project location Calle Tara 3, Tiagua, Lanzarote, Las Palmas
Project country Spain
Completion year 2024
Built-up area 300 m²
Photographer Romana Ella Plaček

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
עיצוב פנים
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
עיצוב פנים
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
  במשך שנים נחשב סגנון ה־Space Age לנוסטלגיה של עידן החלל, אך בשנת 2025
בית ורוד אחד, כלבה אחת והמון אופי: הבית שתכנן האדריכל לו ולכלבתו
עיצוב פנים
בית ורוד אחד, כלבה אחת והמון אופי: הבית שתכנן האדריכל לו ולכלבתו
  יש בתים שמתוכננים סביב נוף, אחרים סביב משפחה או אורח חיים. הבית של

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.