המשימה המוטלת על מעצבים לייצר בועה חווייתית במסעדות, מעבר לצורך לרגש את המבלים – הוא לעתים כורח המציאות. במיוחד כשהמסעדה ממוקמת בסביבה משמימה או חדגונית ויש צורך לנתק את הלקוחות ממנה, כמו במקרה של שתי מסעדות שף חדשות, שאחת נפתחה במגדל משרדים תל-אביבי והשנייה, בקניון מסחרי בשרון.

_MG_0234-HDR-Pano-XL[1]

מסעדת Quattro: לונה פרק בין משרדי ממשלה ועורכי דין

 

Quattro מסעדה איטלקית במגדל משרדים, תל אביב

_MG_0243-HDR-Pano-XL[1]

_MG_0261-HDR-Pano-XL[1]

מסעדה איטלקית מודרנית של השף שותף אביב משה ובעיצובו של המעצב אלכס מייטליס, התמקמה עתה במרפסת מגדל פלטינום שבלב מרכז העסקים המתחדש של תל אביב. המגדל לבוש בתלבושת אחידה עם קיר מסך שכיח של אלומיניום וזכוכית.

_MG_0693-HDR-Pano-XL[1]

מייטליס, שהצבע הלבן רווח בלא מעט מעבודותיו, לרבות מסעדת "מסה" (השייכת לקבוצת הבעלים), יצר הפעם דווקא חלל צבעוני, אותו הוא מתאר "בין אמנות לעיצוב, בין רוגע לסערה, בין שקט לרעש, בין שחור ללבן. יצרנו חגיגה מטורפת באווירה של לונה פארק, מקום בו כל פעם תחווה מחדש שינוי של אווירה. המסעדה שוכנת בתוך מגדל משרדים אנונימי וניטראלי ועיצובה מהווה קונטרסט למדבר הבטון המקיף אותה".
חלל המסעדה הפועם בקרבו של המגדל, רחב הידיים ומשתרע על פני 300 מ"ר, עם מרפסת המשקיפה למתחם שרונה. במרכז החלל, בר גדול, שעוצב על ידי האמנית תמר צידון כיצירת אמנות עשויה כולה מקרטון ממוחזר, במקורו קרטונים לאריזת אופנועים שנאספו בדרום תל אביב. בכניסה למסעדה ממוקם גם פסל ענק שעיצבה צידון, אף הוא מקרטון מפוסל. מעל למרכז הבר משתלשלת נברשת חרוזים ענקית, שנוצרה על ידי האמנית הארגנטינאית דיאנה אייזנברג. ריצפת החלל עוצבה ותוכננה על ידי מייטליס וצוירה על ידי האמנית קטי קנבסקי, מסטודיו "סקרול", באלמנטים גרפיים שחורים ולבנים. קירות החדר הפרטי ממשיכים את ציורי רצפת המסעדה ועליהם תלויות עשרות מראות בזוויות ובגדלים שונים. זוויות המראות יוצרות רקע המאפשר לסועדים לראות את עצמם ואת המנות המוגשות מזוויות שונות.

photo by Alon Grego (6)

להשלמת החוויה והתפעמות הסועדים, אם כל פעלולי העיצוב הללו עוד הותירו בהם מעט אנרגיה רגשית פנויה, הרי שעל קיר הרקע המפותל של המסעדה יוקרנו יצירות של אמני וידאו בינלאומיים.

_MG_1139

שגב – חצר וגינה בקניון

KITCHEN GARDEN של שגב, בהוד השרון

_MG_1145

השף שגב משה פתח את מסעדת שגב KITCHEN GARDEN במתחם שרונים, בעיצובו של מעצב הפנים המלווה את כל מסעדותיו מאז, ירון טל. המתחם המסחרי רחב ידיים, גדוש חנויות רשת שכיחות של קניונים וממוקם באזור התעשייה הדרומי רווי המוסכים, בואכה הוד השרון.

_MG_1146

המסעדה החדשה ממוקמת בפינה פתוחה בכניסה למתחם, בשכנות לחנויות למוצרי חשמל ומצליחה לייצר בועה חווייתית המשכיחה בהרף עין ובצורה מושלמת את הנוכחות בקניון. התחושה הראשונית בכניסה היא שנכנסת למשתלה. המסעדה מעוצבת כמעין חממה של צמחי תבלין, כאשר הצמחים תלויים ומתפרצים מכל עבר, מהתקרה, באדניות ובין השולחנות, עם מגוון עשיר של עשבי תיבול שהארומה שלהם צובעת את חלל המסעדה ברעננות, בירקות טריים ובשלל גוונים מן הטבע. החומרים שנעשה בהם שימוש הם חומרים טבעיים – הרבה צמחים ירוקים, הרבה עץ, מתכת, נגיעות של צבע צהוב. חוויית המשתלה לא פוסחת גם על הפרטים הקטנים, וכך גם הכלים בהם מוגש האוכל, נראים כאילו נלקחו מתוך משתלה, למשל קנקן המים שהינו משפך לצמחייה.

_MG_1149

התאורה שעיצבה אורלי אברון אלקבס (המתמחה בעיצוב מקומות בילוי והסעדה ואף זכתה השנה ב"אות העיצוב" על עבודתה), תומכת ומחזקת היטב את חוויית הניתוק, באמצעות תאורה רכה ונעימה, המדמה אור טבעי המדגיש את התחושה של משתלה אמיתית.

IMGL2100