מסעדת המלח בשיראז, דרום איראן, עשויה לחלוטין ממלח. הקירות, הבר, השולחנות והכיסאות עשויים כולם מהמינרל הלבן; אפילו למדרגות יש ציפוי חלק ומלוח.

המסעדה הייחודית היא פרי יוזמה של משרד העיצוב האיראני Emtiaz Designing Group, שהשתמש במלח כחומר הבנייה העיקרי, כחלק מבנייה ירוקה. הם יצרו את הבניין באמצעות מלח וסלע טחון לאבקה "הקירות המפוסלים והמבניים והתקרות עשויים ממלח שמקורו במכרות המלח הסמוכים ומאגם המלח של שיראז, שעורבבו עם מדביק טבעי כדי להקשיח אותו", אומרים המעצבים.
למלח תכונות חיטוי ובאמצעות פיזור יוני Cl2 ו-O2, מלח טבעי מעדן את האוויר שמסביב ומסנן את האוויר המזוהם העירוני.
העיצוב עצמו מציע מבט מסוגנן של מערות מלח, עם שכבות המלח שבהן, עם תחושת  קוהרנטיות מרחבית. השכבות עוצבו באופן שיוכלו לספק מטבח ודלפק לשרות הלקוחות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית על קו האופק בקוסטה בלנקה
עיצוב פנים
בית על קו האופק בקוסטה בלנקה
  בית שנבנה מתוך ההר Casa Maryvilla ממוקמת בנקודה גבוהה המשקיפה אל קו החוף
בית עם שלושה נפחים, על הכרמל מול הים
עיצוב פנים
בית עם שלושה נפחים, על הכרמל מול הים
  בית המגורים "הבית על הכרמל", שתוכנן בשנת 2024 על ידי משרד SaaB Architects,
היאכטה שעגנה בלב הבית: פנטהאוז מול הים שהפך לריזורט פרטי
עיצוב פנים
היאכטה שעגנה בלב הבית: פנטהאוז מול הים שהפך לריזורט פרטי
  הפנטהאוז, המשתרע על פני כ־300 מ"ר, ממוקם בפרויקט קבלני חדש בעכו. אלא שהתכנון

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.