מסעדת המלח בשיראז, דרום איראן, עשויה לחלוטין ממלח. הקירות, הבר, השולחנות והכיסאות עשויים כולם מהמינרל הלבן; אפילו למדרגות יש ציפוי חלק ומלוח.

המסעדה הייחודית היא פרי יוזמה של משרד העיצוב האיראני Emtiaz Designing Group, שהשתמש במלח כחומר הבנייה העיקרי, כחלק מבנייה ירוקה. הם יצרו את הבניין באמצעות מלח וסלע טחון לאבקה "הקירות המפוסלים והמבניים והתקרות עשויים ממלח שמקורו במכרות המלח הסמוכים ומאגם המלח של שיראז, שעורבבו עם מדביק טבעי כדי להקשיח אותו", אומרים המעצבים.
למלח תכונות חיטוי ובאמצעות פיזור יוני Cl2 ו-O2, מלח טבעי מעדן את האוויר שמסביב ומסנן את האוויר המזוהם העירוני.
העיצוב עצמו מציע מבט מסוגנן של מערות מלח, עם שכבות המלח שבהן, עם תחושת  קוהרנטיות מרחבית. השכבות עוצבו באופן שיוכלו לספק מטבח ודלפק לשרות הלקוחות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שלא מפחדת לכופף חוקים, לשחק בצורות ולהמציא מחדש את מושג הבית
עיצוב פנים
האדריכלית שלא מפחדת לכופף חוקים, לשחק בצורות ולהמציא מחדש את מושג הבית
בראש הסטודיו MALL, שהקימה האדריכלית Jennifer Bonner, עומדת תפיסה ברורה: אדריכלות צריכה להיות רעיונית,
מתחם של שלושה בתים בסגנון בית האבן היווני
עיצוב פנים
מתחם של שלושה בתים בסגנון בית האבן היווני
  איך מתכננים בית נופש משפחתי שגם יאפשר פרטיות מלאה, גם ישתלב בנוף הכפרי
פריז בלב תל אביב: דירת ארבעה חדרים קיבלה נשמה אירופאית
עיצוב פנים
פריז בלב תל אביב: דירת ארבעה חדרים קיבלה נשמה אירופאית
  מאחורי הפרויקט עומדת מעצבת הפנים והמתכננת טלי כהן ליעד, שמשרדה מתמחה בתחום העיצוב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.