משרד האדריכלים הצ'כי Šépka, הוזמן לשפץ את הספרייה שלא הייתה בשימוש במנזר פרה-מונסטרטנסי, בעיר Želiv בצ'כיה והם תכננו עבורה מערכת מדפים מודרנית, אשר  מצליחה להשתלב בהרמוניה עם החלל ההיסטורי, אסתטית ומעשית.

היא נבנתה במקום באמצעות חצץ וחלוקי נחל מהנהר הסמוך ונוצרה מערכת בטון ופלדה, שתוכל להכיל את האוסף הגדול של הספרים יקרי הערך של המנזר, מבלי להסתיר את מראה התקרה המקומרת של הבניין הבארוק-גותי ואת ציורי הקיר הצבעוניים.
המנזר נבנה במאה ה-12 עבור נזירים בנדיקטינים ומאחוריו היסטוריה סוערת הכוללת מצור ושריפות, כמו גם עבודות שיקום רבות, בעיקר במאה ה-18 על ידי האדריכל הצ'כי ממוצא איטלקי Jan Santini Aichel. בעודו תחת שלטון קומוניסטי בשנות ה-50, הבניין יועד מחדש כמחנה מעצר לאנשי הדת, עד שחזר ליעודו המקורי בשנת 1991. כחלק ממתחם הנזירים, הספרייה שוכנת בחלל גדול הנושא את סימני ההיכר של סנטיני. האסתטיקה הבארוקית-גותית של אייכל, כלומר ציורי תקרה יפהפיים.
באמצע החלל, שולחן בטון ופלדה באורך 8 מטרים מציג סדרה של ספרים נדירים מתחת לכיפת זכוכית. "הכוונה שלנו הייתה ליצור סוג של משתה ליד השולחן", מסבירים האדריכלים "מכיוון שהמנזר ממוקם ממש מתחת לספרייה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
ביתן הזכוכית של M Space בבנגקוק: אולם מדיטציה עירוני זוהר בלב הגן
עיצוב, אופנה ומיתוג
ביתן הזכוכית של M Space בבנגקוק: אולם מדיטציה עירוני זוהר בלב הגן
  הביתן ניצב מעל בריכת השתקפות רדודה ומוקף צמחייה ומגדלי זכוכית כהים. ציר המבנה
היא תכננה, הוא בנה: כך זוג אחד עקף את שוק הדיור הקשוח של לוס אנג'לס
עיצוב, אופנה ומיתוג
היא תכננה, הוא בנה: כך זוג אחד עקף את שוק הדיור הקשוח של לוס אנג'לס
  בשנת 2021 רכשה האדריכלית Lindsay Sheron יחד עם בעלה חלקת קרקע קטנה ולא
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
עיצוב, אופנה ומיתוג
בית אבן מהמאה ה-18 זוכה לחיים חדשים בלב קטלוניה
  בין בתי האבן הצפופים של Rabós, כפר קטן השוכן במורדות גבעות Alt Empordà

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.