משרד האדריכלים הצ'כי Šépka, הוזמן לשפץ את הספרייה שלא הייתה בשימוש במנזר פרה-מונסטרטנסי, בעיר Želiv בצ'כיה והם תכננו עבורה מערכת מדפים מודרנית, אשר  מצליחה להשתלב בהרמוניה עם החלל ההיסטורי, אסתטית ומעשית.

היא נבנתה במקום באמצעות חצץ וחלוקי נחל מהנהר הסמוך ונוצרה מערכת בטון ופלדה, שתוכל להכיל את האוסף הגדול של הספרים יקרי הערך של המנזר, מבלי להסתיר את מראה התקרה המקומרת של הבניין הבארוק-גותי ואת ציורי הקיר הצבעוניים.
המנזר נבנה במאה ה-12 עבור נזירים בנדיקטינים ומאחוריו היסטוריה סוערת הכוללת מצור ושריפות, כמו גם עבודות שיקום רבות, בעיקר במאה ה-18 על ידי האדריכל הצ'כי ממוצא איטלקי Jan Santini Aichel. בעודו תחת שלטון קומוניסטי בשנות ה-50, הבניין יועד מחדש כמחנה מעצר לאנשי הדת, עד שחזר ליעודו המקורי בשנת 1991. כחלק ממתחם הנזירים, הספרייה שוכנת בחלל גדול הנושא את סימני ההיכר של סנטיני. האסתטיקה הבארוקית-גותית של אייכל, כלומר ציורי תקרה יפהפיים.
באמצע החלל, שולחן בטון ופלדה באורך 8 מטרים מציג סדרה של ספרים נדירים מתחת לכיפת זכוכית. "הכוונה שלנו הייתה ליצור סוג של משתה ליד השולחן", מסבירים האדריכלים "מכיוון שהמנזר ממוקם ממש מתחת לספרייה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היכן שהרי ירושלים פוגשים חיים מודרניים
עיצוב, אופנה ומיתוג
היכן שהרי ירושלים פוגשים חיים מודרניים
את התהליך הוביל מעצב הפנים ליעד יוסף, שקיבל מהלקוחות חופש יצירתי מלא ואמון מוחלט
מה בוחרים קודם: כיור או ארון? אתם תחליטו
עיצוב, אופנה ומיתוג
מה בוחרים קודם: כיור או ארון? אתם תחליטו
זוהי אנומליה תכנונית מוכרת: ברוב המקרים, חדר הרחצה הישראלי מתוכנן בסדר פעולות הפוך. המתכנן
דופלקס יוקרתי מול הים, בתל-אביב
עיצוב, אופנה ומיתוג
דופלקס יוקרתי מול הים, בתל-אביב
    הדירה נמסרה למעצבת כ״מעטפת״ בלבד: קירות בטון חשופים, ללא חלוקה וללא תשתיות.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.