משרד האדריכלים הצ'כי Šépka, הוזמן לשפץ את הספרייה שלא הייתה בשימוש במנזר פרה-מונסטרטנסי, בעיר Želiv בצ'כיה והם תכננו עבורה מערכת מדפים מודרנית, אשר  מצליחה להשתלב בהרמוניה עם החלל ההיסטורי, אסתטית ומעשית.

היא נבנתה במקום באמצעות חצץ וחלוקי נחל מהנהר הסמוך ונוצרה מערכת בטון ופלדה, שתוכל להכיל את האוסף הגדול של הספרים יקרי הערך של המנזר, מבלי להסתיר את מראה התקרה המקומרת של הבניין הבארוק-גותי ואת ציורי הקיר הצבעוניים.
המנזר נבנה במאה ה-12 עבור נזירים בנדיקטינים ומאחוריו היסטוריה סוערת הכוללת מצור ושריפות, כמו גם עבודות שיקום רבות, בעיקר במאה ה-18 על ידי האדריכל הצ'כי ממוצא איטלקי Jan Santini Aichel. בעודו תחת שלטון קומוניסטי בשנות ה-50, הבניין יועד מחדש כמחנה מעצר לאנשי הדת, עד שחזר ליעודו המקורי בשנת 1991. כחלק ממתחם הנזירים, הספרייה שוכנת בחלל גדול הנושא את סימני ההיכר של סנטיני. האסתטיקה הבארוקית-גותית של אייכל, כלומר ציורי תקרה יפהפיים.
באמצע החלל, שולחן בטון ופלדה באורך 8 מטרים מציג סדרה של ספרים נדירים מתחת לכיפת זכוכית. "הכוונה שלנו הייתה ליצור סוג של משתה ליד השולחן", מסבירים האדריכלים "מכיוון שהמנזר ממוקם ממש מתחת לספרייה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
לבנות מחדש: בית מואר ומדויק בלב קיבוץ בעמק יזרעאל
עיצוב, אופנה ומיתוג
לבנות מחדש: בית מואר ומדויק בלב קיבוץ בעמק יזרעאל
  את הפרויקט הובילו משרד בונות – אדריכלות ישראלית, בהובלת ענבר סקל וקרן אזולאי
מהלך מדיני, פתרון אדריכלי: הפרויקט הירושלמי שנבנה בעקבות מעבר שגרירות ארה״ב
עיצוב, אופנה ומיתוג
מהלך מדיני, פתרון אדריכלי: הפרויקט הירושלמי שנבנה בעקבות מעבר שגרירות ארה״ב
  עדה כרמי מלמד הוביל את התב"ע שאושרה בוועדה המחוזית, והציב לעצמו מטרה ברורה:
לא זזים לשום מקום: הדירה שהפכה לגדולה יותר בלי להחליף כתובת
עיצוב, אופנה ומיתוג
לא זזים לשום מקום: הדירה שהפכה לגדולה יותר בלי להחליף כתובת
  יש רגע כזה כמעט בכל משפחה – הרגע שבו הבית כבר לא מתאים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.