משרד האדריכלים הצ'כי Šépka, הוזמן לשפץ את הספרייה שלא הייתה בשימוש במנזר פרה-מונסטרטנסי, בעיר Želiv בצ'כיה והם תכננו עבורה מערכת מדפים מודרנית, אשר  מצליחה להשתלב בהרמוניה עם החלל ההיסטורי, אסתטית ומעשית.

היא נבנתה במקום באמצעות חצץ וחלוקי נחל מהנהר הסמוך ונוצרה מערכת בטון ופלדה, שתוכל להכיל את האוסף הגדול של הספרים יקרי הערך של המנזר, מבלי להסתיר את מראה התקרה המקומרת של הבניין הבארוק-גותי ואת ציורי הקיר הצבעוניים.
המנזר נבנה במאה ה-12 עבור נזירים בנדיקטינים ומאחוריו היסטוריה סוערת הכוללת מצור ושריפות, כמו גם עבודות שיקום רבות, בעיקר במאה ה-18 על ידי האדריכל הצ'כי ממוצא איטלקי Jan Santini Aichel. בעודו תחת שלטון קומוניסטי בשנות ה-50, הבניין יועד מחדש כמחנה מעצר לאנשי הדת, עד שחזר ליעודו המקורי בשנת 1991. כחלק ממתחם הנזירים, הספרייה שוכנת בחלל גדול הנושא את סימני ההיכר של סנטיני. האסתטיקה הבארוקית-גותית של אייכל, כלומר ציורי תקרה יפהפיים.
באמצע החלל, שולחן בטון ופלדה באורך 8 מטרים מציג סדרה של ספרים נדירים מתחת לכיפת זכוכית. "הכוונה שלנו הייתה ליצור סוג של משתה ליד השולחן", מסבירים האדריכלים "מכיוון שהמנזר ממוקם ממש מתחת לספרייה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
כפר אמנות צבעוני בקפריסין – חוויית אירוח אחרת ליד לימסול
עיצוב, אופנה ומיתוג
כפר אמנות צבעוני בקפריסין – חוויית אירוח אחרת ליד לימסול
  המתחם מוקף טבע ירוק ושקט, ומיועד למטיילים שמחפשים חוויה לא שגרתית. במקום חדרי
בלב יער הגשם: האישה שבנתה במו ידיה בית בועות
עיצוב, אופנה ומיתוג
בלב יער הגשם: האישה שבנתה במו ידיה בית בועות
  הכול התחיל מחלום. במשך שנים נשבתה Cath Wild בקסמם של מבנים אורגניים ועגולים,
בנתה בעצמה את בית החלומות שלה, בתקציב זעיר – וכעת בונה לאחרים
עיצוב, אופנה ומיתוג
בנתה בעצמה את בית החלומות שלה, בתקציב זעיר – וכעת בונה לאחרים
  בפינה ירוקה ושקטה ב-Sherwood, על אדמה של חברים, היא החלה להקים את “My

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.