אף על פי שהאמנית האיטלקית Francesca Pasquali עובדת עם כל מיני חומרים מתועשים, מספלי פלסטיק ועד קשיות פלסטיק, היצירה שלה אורגנית ודומה לעתים קרובות לתצורות טבעיות. לכן טבעי שהיא בחרה את הגבעות המתגלגלות של אזור אמיליה שבבולוניה, בכדי למקם את הסטודיו החדש שלה.

2

 

f3_fpa_francesca_pasquali_archive_by_ciclostile_architettura_bologna_italy_yatzer

 

הסטודיו שלה התמקם באסם משנות ה-60, משופץ בידי משרד האדריכלים Ciclostile Architettura, זהו מקום מתבודד, כזה שבו יצירתיות יכול לפרוח ללא הפרעה ומקום של התחברות עם הטבע שמסביב, המסייע לטפח השראה.
התכנון בקנה מידה גדול יוצר אזור מרווח, בהיר ומאוורר. חללי שירות ותפעול נמצאים בקומת הקרקע, מותירים את הקומה מעל כחלל מרווח לסטודיו של יצירה.

 

3

 

אור השמש מזרים שפע אור טבעי דרך החלונות. הסטודיו של האמנית הוא חלל גבוה וארגונומי, המשולב בצבעים נייטרליים, שחורים ולבנים: לבן על הקירות והתקרה הדקיקה, אשר מגדילה את אפקט האור, ושחור לרצפה כמו גם לשולחן העבודה, מדפים, יחידות אחסון, מסגרות חלון ומדרגות. הפריטים הססגוניים היחידים בסטודיו, הם החומרים של האמנית ואילו התזכורת היחידה לשימוש הקודם של הבניין, היא קורות הגג. שני החלונות הרחבים, הממוקמים אסטרטגית בצדדים הקצרים יותר, מאפשרים למתקני האחסון מהרצפה עד התקרה, לעטוף את כל אורכו של החלל, מאפשרים נופים נדיבים ומקיפים את החלל עם סביבתו הטבעית. הבניין כולו תוכנן באופן סימטרי, לאורך ציר האורך שלו, שבמרכז האזור הכפרי האיטלקי שבו עומד הסטודיו, הוא מהווה סוג של מחווה אדריכלית בעלת רגישות אמנותית.

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

f7_fpa_francesca_pasquali_archive_by_ciclostile_architettura_bologna_italy_yatzer

 

13

 

14

 

15

 

17

 

19

 

20

 

21

 

22

 

23

 

24

 

25

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
האדריכלית שלא מפחדת לכופף חוקים, לשחק בצורות ולהמציא מחדש את מושג הבית
עיצוב פנים
האדריכלית שלא מפחדת לכופף חוקים, לשחק בצורות ולהמציא מחדש את מושג הבית
בראש הסטודיו MALL, שהקימה האדריכלית Jennifer Bonner, עומדת תפיסה ברורה: אדריכלות צריכה להיות רעיונית,
מתחם של שלושה בתים בסגנון בית האבן היווני
עיצוב פנים
מתחם של שלושה בתים בסגנון בית האבן היווני
  איך מתכננים בית נופש משפחתי שגם יאפשר פרטיות מלאה, גם ישתלב בנוף הכפרי
פריז בלב תל אביב: דירת ארבעה חדרים קיבלה נשמה אירופאית
עיצוב פנים
פריז בלב תל אביב: דירת ארבעה חדרים קיבלה נשמה אירופאית
  מאחורי הפרויקט עומדת מעצבת הפנים והמתכננת טלי כהן ליעד, שמשרדה מתמחה בתחום העיצוב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.