בחוף Costa Smeralda המיתולוגי בצפון סרדיניה, איטליה, האדריכלית הפריזאית Stefania Stera בנתה עבור זוג לקוחות מפריז, בית עם קשר פואטי לסגנון יוצא הדופן והמרדני של האזור.

 

חוף Costa Smeralda הוא אתר נופש מיתולוגי בצפון סרדיניה, איטליה. האדריכלית הפריזאית Stefania Stera מסטודיו Stera Architectures, גדלה באזור זה וזוכרת כיצד טיפסה על הסלעים המכסים את האזור, בתחילת שנות ה-60, כאשר הנסיך קארים אגא חאן וקבוצת משקיעים החלו לעצב את אתר הנופש Porto Cervo באזור, לצד אתרי הבנייה של מלונות היוקרה Romazzino ומלונות Cala di Volpe והמלון הברוטליסטי המפורסם Casa Bunker, אשר עוצב בשנת 1967 על ידי האדריכלית האיטלקיה Cini Boeri, אשר היה שנוי במחלוקת, אבל בישר את הארכיטקטורה הלא שגרתית, האקסצנטרית והמדהימה של האזור.
כיום, המקום ידוע כנמל יאכטות יוקרתי, מגרש משחקים של מיליארדרים, אזור הנופש היקר והאקסקלוסיבי ביותר באירופה ואחד מאתרי הנופש המפוארים ביותר בעולם.
עבור זוג לקוחות של Stera, עבורם עיצבה בית גדול בפריז, היא בנתה באזור את Villa La Grintosa – בתרגום: נועז, תוקפני, לוחם – בית המגורים גדול דמוי טירה, עוקב אחר המסורת המשתלבת בטבע הסלעי של האזור.

 

 

הבעלים נתנו לסטרה חופש יוצא דופן ורק ביקשו שהבית יהיה לא שגרתי ויספק הרבה מרחבים פתוחים. לבית שתי חזיתות והוא נראה שונה לחלוטין מכל זווית. בכל פנייה פוגשים צורה מפתיעה, חומר בלתי צפוי, צבע לא שגרתי ונופים מדהימים. זהו מבצר של ממש, מלא הפתעות ואין זה פלא שהתהליך לקח יותר משלוש שנים.
הבית יושב על שטח של 60 דונם. כל חדר נפתח כלפי חוץ כדי להכניס אור טבעי. נכנסים דרך הגן, לאולם שמוביל לחדרי השינה בקומת הקרקע מצד אחד ולמטבח מצד שני. הפתעת בצורת אריחים כחול-לבן, עם הדוגמה שעיצבה סטרה, לא רק מכסים את הרצפה אלא גם מטפסים במעלה הקיר, מובילים את העין למטה, למעלה ולכיוון הקיר המתעקל. חדר האוכל, הסלון והסטודיו וחדר השינה הראשי הענק הכולל חדר הלבשה וחדר רחצה ממוקמים במפלס העליון. מוסכים, בית השומר ואזורי השירות נמצאים בקומת הקרקע התחתונה והחצרות והשבילים מתפתלים בלולאת הליכה לאורך הנכס.
הוילה לא מינימליסטית – היא עמוסה ולא מוגדרת, עצבנית בטירוף וחסרת איזון – אבל מי ירצה עולם עם מינימליזם בלבד?

Photography by Matthieu Salvaing
אדריכלית מקומית: Sophia Los

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
דירת באוהאוס היסטורית – אבל עם צבע, אור וחיים
עיצוב פנים
דירת באוהאוס היסטורית – אבל עם צבע, אור וחיים
  בתוך וילה בסגנון Bauhaus משנת 1932 בבודפשט, עיצב Studio Sarolta Huttl דירת מגורים
גן ילדים הפך לסביבה אדריכלית שמקדמת חופש, רוגע והתפתחות
עיצוב פנים
גן ילדים הפך לסביבה אדריכלית שמקדמת חופש, רוגע והתפתחות
  הגן, שתוכנן בשיתוף ADOBE Architekten & Ingenieure GmbH בעיר Gotha שבגרמניה, מבוסס על
מדרגות שהופכות לחלל: כך הפך Piccadilly Club למוקד קהילתי צבעוני בבנגלור
עיצוב פנים
מדרגות שהופכות לחלל: כך הפך Piccadilly Club למוקד קהילתי צבעוני בבנגלור
  הפרויקט, שהושלם ב־2023 עבור היזם Goyal & Co, ממשיך את השפה שפיתחו המעצבים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.