בית מגורים בלגי יוצא דופן זה מהמאה ה-19, עם מעטפת בסגנון ארט דקו בבריסל, נבנה במקור עבור אריסטוקרט ועבר גלגולים רבים ושונים. האחרון שבהם, בידיו של מעצב הפנים הצרפתי הידוע Pierre Yovanovitch, אשר המציא אותו מחדש.

 

סגנון העיצוב של יובנוביץ' הוא אמנותי, דרך לוודא שהחלל אינו סטרילי, למשל, גרם מדרגות לולייני פיסולי, העולה שלוש קומות ומביט לשמיים מבעד לצוהר ויטראז' גיאומטרי. הנגרות בהזמנה אישית על ידי נגרים אמנים והריהוט של מאסטרים סקנדינביים מהמאה ה-20.
הדיירים הם שני אספני אמנות וחובבי אדריכלות עם ארבעה בנים בוגרים. אוסף האמנות של הבעלים זוכה לכבוד, עם ציורים ופסלים של רוי ליכטנשטיין, פבלו פיקאסו, הנרי מור ואלכסנדר קלדר מנקדים את הקירות וממלאים חללים ברחבי הבית ובמיוחד בחלל גרם המדרגות שנראה כמו גלריה אמיתית.

Photographed by Jose Manuel Alorda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
רב הנסתר על הגלוי: הבית כמרחב רגשי, חושי ופילוסופי
עיצוב פנים
רב הנסתר על הגלוי: הבית כמרחב רגשי, חושי ופילוסופי
  לרגל צאת ספרם "רב הנסתר על הגלוי" (הוצאת מטר), הם פותחים לקהל הצצה
"בתי יוקרה משתנים כיום מסמל סטטוס, למרחב של רוגע"
עיצוב פנים
"בתי יוקרה משתנים כיום מסמל סטטוס, למרחב של רוגע"
  לדבריו, למלחמה הייתה השפעה ישירה על תפיסת המרחב הביתי. “הבית הפך למבצר רגשי,
גיאומטריות של צבע ואור, במשרד בטוקיו
עיצוב פנים
גיאומטריות של צבע ואור, במשרד בטוקיו
העיצוב של סטודיו Moriyuki Ochiai Architects מגיב לאור טבעי לאורך היום ובמהלך עונות השנה, ומאפשר

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.