בית נופש זה בשטח של 1000 מ"ר, מציע מבט מודרני על האומנות המרוקאית, בתוספת הגן המרהיב ביותר במרקש. המעצבות, אם ובתה עיצבו בית נופש יוצא דופן יחד עם גן, בו יותר מ-20,000 צמחים, עצי דקל ועצי זית, הוא גן עדן עלי אדמות.

 

לאחר מספר שנים במהלכן חיפשה בית נופש במרקש, משפחה צרפתית מצאה את הנכס האידיאלי, בשכונה הירוקה של El Palmeral, מצפון לעיר. לא קשה להבין מדוע הם התאהבו מיד בבית: הוא מציע נוף נשגב של הרי האטלס ונמצא במרחק של 15 דקות בלבד ממרכז העיר.
עכשיו על הארכיטקטורה: נבנה במקור בשנת 2007 על ידי Studio KO (הסטודיו שעיצב גם את מוזיאון איב סן לורן במרקש), הסגנון האוונגרדי בעל הקווים הנקיים של המבנה בולט בו. בניגוד לבניינים מסורתיים יותר באזור, שיש להם פתחים קטנים כדי לשמור אותם חשוכים וקרירים, בית נופש זה כולל סדרה של חלונות מהרצפה עד התקרה, המזמינים אור טבעי פנימה ומפצים על המחסור בחלונות בצדו הצפוני.

 

 

הבית שופץ במהלך שנתיים, בניהול המעצבת הצרפתייה Catherine Bedel, עם בתה קלי (אגב, השתיים עיצבו בעבר גם פנטהאוז בנתניה, ישראל). חדר השינה הראשי כולל תקרת טאטאוי, היא טכניקת בניית גג עתיקה, בה השתמשו עמים ברברים בהרי האטלס של מרוקו, עם מבנה עץ מכוסה באדמה. חומרים וטכניקות קדומות מעורבבים עם אלמנטים עכשוויים. בחוץ, המרפסת המרווחת חופתה באריחי בג'מט, בעוד שבריכה בגודל 30 על 5 מטר, עם אריחי זליז' בפסים, מובילה לבית. בנות הזוג בדל שיתפו פעולה עם מעצבת הנוף המרוקאית Gemaa Ouhamou כדי לעצב מחדש ולהחיות את הגן ששטחו 2.2 דונם, עם 20,000 צמחים, עצי זית ועצי דקל. בין שלל הצמחים שוכן בית הארחה מקסים בשטח של 100 מ"ר עם שני חדרי שינה וחדרי רחצה ובריכה משלו.

צילום Benoit Diacre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית על קו האופק בקוסטה בלנקה
עיצוב פנים
בית על קו האופק בקוסטה בלנקה
  בית שנבנה מתוך ההר Casa Maryvilla ממוקמת בנקודה גבוהה המשקיפה אל קו החוף
בית עם שלושה נפחים, על הכרמל מול הים
עיצוב פנים
בית עם שלושה נפחים, על הכרמל מול הים
  בית המגורים "הבית על הכרמל", שתוכנן בשנת 2024 על ידי משרד SaaB Architects,
היאכטה שעגנה בלב הבית: פנטהאוז מול הים שהפך לריזורט פרטי
עיצוב פנים
היאכטה שעגנה בלב הבית: פנטהאוז מול הים שהפך לריזורט פרטי
  הפנטהאוז, המשתרע על פני כ־300 מ"ר, ממוקם בפרויקט קבלני חדש בעכו. אלא שהתכנון

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.