הוילה Water Cherry Villa, כשם צמח דובדבן הצומח במים, בנוייה על צוק חוף שנוצר מלבה געשית, מחוץ לטוקיו, בשטח גדול מאד בתוך פארק לאומי. Kengo Kuma and Associates עיצבו את הוילה בסגנון פונקציונלי ויפני, בית שהופך לחלק מהנוף המדהים שמסביבו.

 

הבית בנוי ממערך של מבנים, מחוברים זה לזה, פזורים על פני האתר. גן השזור בין המבנים מאחד את האלמנטים הקטנים יותר למתחם אחד.
חללי הפנים, הכוללים ביחד 750 מ"ר, כוללים שמונה חדרים מרכזיים, שלושה חדרי אירוח וחדר שינה ראשי אחד.  הם מעוצבים בחומרים המסורתיים כמו ארז יפני, ברוש, נייר יפני ומחצלות טטאמי. לחללים פנימיים אינטראקציה עם הנוף, משקיפים אל עץ הדובדבן בגינה, לבריכה, לחצר, למפל מים קטן.

 

 

 

קומה מבקש בעבודותיו לשחזר את מסורת המבנים היפניים ולפרש מחדש אותן, מעודכנות למאה ה-21. הטקסט המכונן שלו Anti-Object: The Dissolution and Disintegration of Architecture שנכתב ב-2008, קורא לארכיטקטורה של יחסים המכבדים את סביבתה במקום להשתלט עליה. "אני חושב שהארכיטקטורה שלי היא סוג של מסגרת של הטבע. בעזרתו נוכל לחוות את הטבע בצורה מעמיקה ואינטימית יותר. שקיפות היא מאפיין של האדריכלות היפנית; אני מנסה להשתמש בחומרים קלים וטבעיים כדי לקבל סוג חדש של שקיפות", הוא אומר.

Photos: Frédéric Ducout. Erieta Attali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית עירוני יפני מסורתי, הפך למרחב עבודה מודרני וגמיש
עיצוב פנים
בית עירוני יפני מסורתי, הפך למרחב עבודה מודרני וגמיש
  הבניין נשען על מודל ה־מאצ'יה – בית עירוני יפני מסורתי המשלב מגורים ועבודה
בית קפה קטן מתבלט בחזית אדומה, בוייטנאם
עיצוב פנים
בית קפה קטן מתבלט בחזית אדומה, בוייטנאם
  היא מעוצבת כצורה רציפה דמוית יד בעלת קצוות רכים, ויוצרת ניגוד חזותי ברור
הבית והסטודיו של אמנית, משלב סגנון מודרני עם תעשייתי
עיצוב פנים
הבית והסטודיו של אמנית, משלב סגנון מודרני עם תעשייתי
                           

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.