Studio MK27 הברזילאי, תכנן את Village House, בית מגורים הממוקם בתוך חווה רחבת ידיים באזור הכפרי של São Paulo, המשלב את אחד הערכים העיקריים של האדריכלים, הקשר בין פנים למרחבי חוץ. הפרויקט מתפרש ככפר קהילתי המוגן תחת גג מתארך, שקירות האבן העבים שלו מגדירים נפחים ומכילים פעילויות יומיומיות. נפחים אלו מפוזרים בחופשיות ויוצרים סמטאות, פיאצות וטרסות מקורות. מזכיר את הפריסה של כפרים מימי הביניים.

 

הבית ממוקם בפאזנדה בואה ויסטה, קהילה סגורה, 180 ק"מ צפונית-מערבית לסאו פאולו, זהו מקום נופש לסוף שבוע למשפחה עם שלושה ילדים. הוא בנוי כמו לוח דמקה של שמונה חדרים מצופים אבן המרווחים על פלטפורמת בטון בגודל 40 מטר מרובע ותומכים בחופת בטון יצוק בגובה 2.75 מ'.

 

 

 

 

כאשר מנווטים בין המבנים האטומים המחופים באבן, נתקלים בכניסות נסתרות ובנקודות תצפית דרך פתחים ממוסגרים. אור טבעי מסנן דרך פתחי התקרה, מטיל צללים נעים של עצי היער על פני קירות ורצפות. קירות האבן הכפריים מנוקדים בפתחים מרובעים, המצוידים בלוחות הזזה בהשראת המשרביה, הכולל סבכת עץ מגולפת. מסכי משרביה תוכננו במקור לאוורור, צל ופרטיות, מסמנים את הכניסה לכל חלל ומאפשרים לאור לחדור לבית הכפר.
חללי הפנים עטופים בחיפוי עץ חמים, היוצרים אווירה מזמינה המנוגדת לחיצוניות הסולידית והמונוליטית. מבחר אצור של רהיטים מבדים טבעיים, עור וסיבים ארוגים מוסיפים לאופי הכפרי של הפרויקט.
לחלק החיצוני של הבית יש אופי מחוספס, נצחי, מונפש על ידי משחק המשתנה ללא הרף של אור וצל.

 

 

 

 

 

שם: Village House
אדריכל: architect: Studio MK27
מיקום: Fazenda Boa Vista, Porto Feliz, São Paulo, Brazil
שטח האתר: 26,952.33 מ"ר
שטח בנוי: 2,385 מ"ר
האדריכל הראשי: Marcio Kogan
אדריכל שותף: Lair Reis
עיצוב פנים: Diana Radomysler
שותף לעיצוב פנים: Luisa Vicentini
צוות הפרויקט: project team: Ricardo Ariza, Eduardo Radomysler, Oswaldo Pessano, Renato Perigo, Gustavo Meirelles, Suzana Glogowski
צילום: photography: Fernando Guerra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
עיצוב פנים
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
  הספרייה המחודשת עוצבה על ידי משרד ספייסיס בע״מ וקסל מתכננים – כמרחב פתוח
מעצבת הפנים שעזבה את הדיפלומטיה לטובת עיצוב היוקרה
עיצוב פנים
מעצבת הפנים שעזבה את הדיפלומטיה לטובת עיצוב היוקרה
  יותר מ־20 שנה אחרי אותו צעד דרמטי, קזיוף נחשבת לאחת הדמויות הבולטות בתחום
בית במרכז הארץ שמבקש שקט
עיצוב פנים
בית במרכז הארץ שמבקש שקט
  כבר מהכניסה מורגשת הבחירה בשקט. לא שקט ריק, אלא כזה שמגיע מתוך דיוק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.