חברת KLA העוסקת בפיתוח וייצור שבבים לענפים שונים, בחרו להצעיר, להקליל ולשדרג את חווית העבודה במשרדם בן 800 מ"ר, היושב על צלע גבעה, במגדל העמק. משרד האדריכלים אורבך הלוי נבחר למשימה, עם לייאאוט ותכנון חדשים, כאשר גולת הכותרת היא השימוש המושכל בצבע לטובת יישום המטרות התכנוניות.

 

לדברי אדריכל-עמית נועם מוסקל "לצבע יש תפקיד משמעותי בעיצוב החלל והוא חלק מהתפיסה החושית שלנו. צבעים מעבירים רעיונות, השקפות עולם, תחושות, רגשות ואווירה והם בדרך כלל מגיעים עם מטען אסתטי, תרבותי ואף מסחרי ומיתוגי. הגדרת צבעים לחללים יכולה להצביע על פונקציה או שימוש מסוים, לשדר פתיחות וציבוריות או אפילו לשוות למקום אופי צעיר, קליל ועם שמחת חיים".

 

 

 

משרדי KLA עוצבו כך שהבסיס הוא ניטרלי (שטיחים, תקרה, קירות) והצבע עובר כקו מקשר בין החללים ומכניס זריקת אנרגיה לחלל. בצורה זו התקרה חושפת את המערכות שלה בצבעים מונוכרומטיים, למעט מערכת הספרינקלרים הצהובה, שרצה לכל אורך התקרה ויוצרת עניין במבט מעלה. הקירות והעמודים נותרו בבטון חשוף, השטיח ניטרלי וגיאומטרי וצבעם האפור מאפשר את יצירת הרקע השקט ונותן במה למופע הצבעוני של האלמנטים בחלל.
עוד מסביר מוסקל "חילקנו את המשרד ל"שכונות" שכל שכונה זכתה לצבע משלה. כל שכונה היא מחלקה שכוללת חדרי מנהלים, חדרי ישיבות, ואופן ספייס, ומאופיינת בצבעוניות עזה אחת אשר מייחדת את זהותה, על ידי ריהוט אישי שנוצר עבורה CUSTOM MADE. על אף ריבוי הצבעים, החלל שבין השכונות מכיל צבעוניות שמשתנה בהדרגה בהתאם לשתי השכונות שלצידה".

 

 

 

קיימת גמישות רבה בכל "שכונה" על מנת ליצור אינטראקציה נכונה ומקצועית בין השכונות ולאפשר לעבודה השוטפת והמשתנה להתנהל עם מספר העובדים הדרוש. מצד אחד אינטימיות בין אנשי הצוות, ומצד שני אפשרות לעבודה של מספר צוותים ביחד. הגמישות היא דווקא באחידות שבין השכונות והאינטראקציה ביניהן. "הגמישות היא ערך עליון בעיצוב המשרד, תמיד נתכנן חללים שמספקים פתרונות גמישות, כדי לאפשר לחברה לצמוח ולהצטמצם בטווח הארוך והקצר" מוסיף מוסקל.

 

 

 

את החיבור לטבע הירוק ולאור הטבעי מקבל החלל דרך חלון לופט ענקי הצופה לעמק ונמצא באזור הקפיטריה, שתוכנן להיות מוגבה ומנותק ממפלס העבודה. תכנון זה נועד ליצירת חלל תחום, ונפרד מאזור העבודה המאפשר עצירה לרגע משגרת היומיום.

תכנון ועיצוב פנים: אורבך הלוי
אדריכל-עמית: נועם מוסקל
צילום: עוזי פורת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
עיצוב פנים ישראלי
מתחם אירוח המשתלב בנופים המרהיבים של הודו
  במקום להציב מבנה אחד על ראש הגבעה, הפרויקט מתפתח בשלושה מפלסים המדורגים לאורך
כך נראה הספא האמיתי של שטיחים פרסיים
עיצוב פנים ישראלי
כך נראה הספא האמיתי של שטיחים פרסיים
בהמשך גוזרים ביד את הסיבים, מסדרים את הפרנזים, ולעיתים אפילו צובעים אותם בתה כדי
בית בפתח תקוה שמחבר בין טבע לאלגנטיות
עיצוב פנים ישראלי
בית בפתח תקוה שמחבר בין טבע לאלגנטיות
  הקו המנחה בתכנון הפנים היה יצירת שפה עיצובית קלאסית ומאוזנת עם נגיעות כפריות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.