חברת KLA העוסקת בפיתוח וייצור שבבים לענפים שונים, בחרו להצעיר, להקליל ולשדרג את חווית העבודה במשרדם בן 800 מ"ר, היושב על צלע גבעה, במגדל העמק. משרד האדריכלים אורבך הלוי נבחר למשימה, עם לייאאוט ותכנון חדשים, כאשר גולת הכותרת היא השימוש המושכל בצבע לטובת יישום המטרות התכנוניות.

 

לדברי אדריכל-עמית נועם מוסקל "לצבע יש תפקיד משמעותי בעיצוב החלל והוא חלק מהתפיסה החושית שלנו. צבעים מעבירים רעיונות, השקפות עולם, תחושות, רגשות ואווירה והם בדרך כלל מגיעים עם מטען אסתטי, תרבותי ואף מסחרי ומיתוגי. הגדרת צבעים לחללים יכולה להצביע על פונקציה או שימוש מסוים, לשדר פתיחות וציבוריות או אפילו לשוות למקום אופי צעיר, קליל ועם שמחת חיים".

 

 

 

משרדי KLA עוצבו כך שהבסיס הוא ניטרלי (שטיחים, תקרה, קירות) והצבע עובר כקו מקשר בין החללים ומכניס זריקת אנרגיה לחלל. בצורה זו התקרה חושפת את המערכות שלה בצבעים מונוכרומטיים, למעט מערכת הספרינקלרים הצהובה, שרצה לכל אורך התקרה ויוצרת עניין במבט מעלה. הקירות והעמודים נותרו בבטון חשוף, השטיח ניטרלי וגיאומטרי וצבעם האפור מאפשר את יצירת הרקע השקט ונותן במה למופע הצבעוני של האלמנטים בחלל.
עוד מסביר מוסקל "חילקנו את המשרד ל"שכונות" שכל שכונה זכתה לצבע משלה. כל שכונה היא מחלקה שכוללת חדרי מנהלים, חדרי ישיבות, ואופן ספייס, ומאופיינת בצבעוניות עזה אחת אשר מייחדת את זהותה, על ידי ריהוט אישי שנוצר עבורה CUSTOM MADE. על אף ריבוי הצבעים, החלל שבין השכונות מכיל צבעוניות שמשתנה בהדרגה בהתאם לשתי השכונות שלצידה".

 

 

 

קיימת גמישות רבה בכל "שכונה" על מנת ליצור אינטראקציה נכונה ומקצועית בין השכונות ולאפשר לעבודה השוטפת והמשתנה להתנהל עם מספר העובדים הדרוש. מצד אחד אינטימיות בין אנשי הצוות, ומצד שני אפשרות לעבודה של מספר צוותים ביחד. הגמישות היא דווקא באחידות שבין השכונות והאינטראקציה ביניהן. "הגמישות היא ערך עליון בעיצוב המשרד, תמיד נתכנן חללים שמספקים פתרונות גמישות, כדי לאפשר לחברה לצמוח ולהצטמצם בטווח הארוך והקצר" מוסיף מוסקל.

 

 

 

את החיבור לטבע הירוק ולאור הטבעי מקבל החלל דרך חלון לופט ענקי הצופה לעמק ונמצא באזור הקפיטריה, שתוכנן להיות מוגבה ומנותק ממפלס העבודה. תכנון זה נועד ליצירת חלל תחום, ונפרד מאזור העבודה המאפשר עצירה לרגע משגרת היומיום.

תכנון ועיצוב פנים: אורבך הלוי
אדריכל-עמית: נועם מוסקל
צילום: עוזי פורת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
איך מייצרים את המטריות המסורתיות של מיאנמר?
עיצוב פנים ישראלי
איך מייצרים את המטריות המסורתיות של מיאנמר?
הכול מתחיל בבמבוק. השלד של המטרייה עשוי בעיקר מבמבוק ועץ. הבמבוק נבחר בקפידה, מעובד
המשפחה שעיצבה מתחם חווייתי לחופשה בתוך הבית
עיצוב פנים ישראלי
המשפחה שעיצבה מתחם חווייתי לחופשה בתוך הבית
  על התכנון הופקד האדריכל שאדי דאהר, בעל משרד CHEZ CHADI, שקיבל לידיו בית
הבית הגלילי שלא מפחד מצבע
עיצוב פנים ישראלי
הבית הגלילי שלא מפחד מצבע
  על התכנון האדריכלי הופקדה האדריכלית רויטל וולף, בעוד מור, שזהו פרויקט הביכורים שלה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.