הדיירת עם אהבה לאמנות וחיבה לעיצוב, השכילה לשלב פריטים של מרסל וונדרס, ז'אן פול גוטייה וקים קרדשיאן אותם ליקטה בעולם.

 

זהו פרוייקט מקסים ונוטף סטייל, באחת הקומות הגבוהות של מגדלי גינדי בתל אביב ובו מתגוררת רווקה קרייריסטית בשנות ה 40 לחייה. הדירה בת 102 מ”ר + 14 מ”ר מרפסת, נרכשה בעודה על הנייר, כך שהתכנון החל עוד בשלב זה והמשיך לאחר קבלת מפתח. הדירה תוכננה על ידי המעצב אורון מילשטיין, שהיה קשוב לצרכים והעדפות של בעלת הדירה, בהתאם לאורחות חייה, ותוך רצון לשלב את הפריטים המיוחדים שרכשה בעת מסעותיה בעולם. מילשטיין מסביר “כל שלב תוכנן לאחר שיח ארוך ומעמיק, כאשר במקור זו היתה דירת 5 חדרים, אותה הפכנו ל-3, עם אזור ציבורי מאוד מוגדר ומרווח”.
לדברי מילשטיין “בתכנון הראשוני של הדירה, עמוד דומיננטי מקבל את פני הבאים ובעצם מסתיר את הנוף בכיכובו של הים. הקיר ואיתו ארון החשמל זז, על מנת שזה לא יחסום את הנוף העוצמתי. רציתי שכל מי שנכנס לבית יחווה חוויה לא שגרתית, תחושה שונה. זה לא בית מודרני או קלאסי, זה בית ללא הגדרות שמותאם למי שגרה בו ופה טמון היופי שלו”.

 

 

הסלון:
חלל הסלון מקבל את פני הבאים, כאשר עמוד הבניין היווה בסיס לסלון ותוכנן כקיר טלוויזיה. סביבו ממוקמות פינות הישיבה, בכיכובן הבולט של שתי ספות דומיננטיות מבית היוצר של מרסל וונדרס עם בד מיוחד מקולקציית המסעות של מעצב העל האגדי. בתחילת התהליך, אלו נרכשו עם בד גנרי, כאשר מילשטיין הבין שאפשר להקפיץ את הספות עם קצת תעוזה, בשל העובדה שהחלל הציבורי נייטרלי בגווניו. הלקוחה חששה מהטקסטיל שנבחר, אולם כיום היא מבינה שהבד הנבחר הוא גולת הכותרת של הסלון. לצד כל ספה ממוקם שולחן צד קטן שעוצב כעמוד יווני חתוך ומוסיף שיק לחלל.
במרכז הסלון ממוקם שולחן מפלטת שיש קררה, אלגנטי ויוקרתי. מעל השולחן ממוקם שנדלייר מודרני שעוצב על ידי המעצב. השנדלייר מורכב מפס צבירה עגול בקוטר 2.2 מ, הוא יורד מהתקרה עם גופי תאורה קטנים שמגדירים את חלל הסלון ועוטפים אותו.

 

 

 

 

 

 

ספרייה:
“לא רצינו לחסום את הסלון, כך שהוחלט שתמוקם לאורך כל הקיר השמאלי ספרייה משולבת תאורה ובה ממוקמים אקססוריס של הלקוחה, חובבת אומנות, אותם אספה מכל מיני מקומות בעולם, והם מהווים חגיגה לעיניים.

מטבח:
מימין ממוקמת ויטרינה מוארת שהיא חלק מהמטבח. המטבח עצמו ממוקם בגומחה שבעברה היה חדר, ומיקומו מעט מוצנע מהסלון. המטבח עשוי אלומיניום וחזיתות גרפיט, עם משטח מסוג גרניט. המקרר הוזמן על ידי הלקוחה מארה”ב, לאחר שתוכנן המטבח. התברר שהמקרר גדול מהשטח שהוקצע לו והתכנון השתנה בהתאם. עוד בדירה מזווה נסתר , כמעין מובלעת. המזווה תוכנן ברזולוציות מדוייקות של כלי אחסון מסויימים, על בסיס מוצרים שהלקוחה רצתה לסדר ולאחסן שם.

פינת האוכל:
פינת האוכל ממוקמת בין המטבח לסלון. הרעיון היה לתכנן פינה עדינה ואוורירית וכך נולדה פינת האוכל השקופה. פינה מיוחדת ועוצמתית בשל העבודה שהיא סוג של הולוגרמה, כך שמכל כיוון שמתבוננים בה קרני השמש שפוגעות בה משנות את צבעה – פעם סגול, כתום, שקוף וכו. מאחר ופינת האוכל מיוחדת, הוחלט שלא למקם מעליה גוף תאורה עוצמתי, נהפוכו – מעליה ממוקמת תאורת צילינדר קטנה עם אור ששובר את הזכוכית ומשחק עם הצבעים.

 

 

 

 

 

מרפסת:
המרפסת מהווה מקום מפלט נחמד לסיים את היום מול הים. לשכב על הכורסא המפנקת עם כוס יין.

 

 

שירותי אורחים:
מכיוון שהיא גרה לבד, בתכנית המקורית היו 3 חדרי שירותים כאשר מילשטיין בחר לאחד בין שירותי האורחים לחדר רחצה, ובכך ליצור חלל מרווח ומזמין. בפועל מי שנכנס לחדר רחצה, רואה אך ורק את השירותים. מאחורי הדלתות הרפלקטיביות מסתתר חדר הרחצה וזה היופי שלו.

סוויטת חדר השינה:
סוויטת שינה מפנקת וכוללת חדר שינה וחדר רחצה, כאשר הממ”ד הפך לחדר ארונות.
בסוויטה פרקט שחור עם חיפוי קיר של אריח פורצלן שנותן תחושה של טקסטיל בגב מיטה. המיטה נוצרה בהזמנה מיוחדת עם בד של ז’אן פול גוטייה. מיטה מאוד מינימליסטית ועדינה, ומראה ענקית ומוארת בצידה. רצתה חדר שינה רגוע ומרגיע.

חדר רחצה בסוויטה:
באותו חלל של חדר השינה ממוקם חדר הרחצה ובו ממוקמת דלת מברזל עם זכוכית. הדלת נפתחת פנימה והחוצה. בחדר רחצה חיפוי פורצלן דמוי אבן, שיוצר תחושה על זמנית, שמתכתבת עם הרוגע של חדר השינה. עוד בחדר הרחצה אביזרי אמבטיה בגוון חולי, מבית היוצר של הגדולה מכולן קים קרדשיאן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים ישראלי
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים ישראלי
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים ישראלי
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני