האדריכלית נורית בן יוסף, תכננה שיפוץ בית משנות השישים עם גג רעפים והפכה אותו לבית מודרני, מוקף בצמחיה ירוקה.

 

הבית היה ממוקם במגרש עם מרפסת לכיוון הרחוב וסגור בשאר חזיתותיו לגינה שנותרה ללא שימוש והייתה מוזנחת מאד.
הבית הקיים היה גבוה מהרחוב באופן שיצר כניסה מזמינה והוביל להחלטה לייצר את הכניסה הראשית בחזית הפונה לרחוב ולהעצים את חוויית הכניסה על ידי מדרגות – פלטות בטון רחבות שמובילות תחילה לגינה רחבה עם צמחייה מגוונת ואז לדלת כניסה גדולה שהיא חלק מויטרינה שנותנת הצצה ראשונה אל תוך הבית.
העיקרון התכנוני השני, היה פתיחה מקסימלית של כל החזית האחורית אל גינה שבה התווספה בריכה שמסביבה אזורי אירוח וצמחיה.

 

 

בין שתי הגינות, הקדמית והאחורית, מקשר ציר דמיוני שבא לידי ביטוי במבט ממשיך בתוך הבית, ללא הפסקה, דרך המטבח, פינת המשפחה, ופינת אוכל, אל שתי הגינות. הציר מאפשר מבטים ארוכים וכניסה של אור ושמש בשעות השונות של היום. לאורך הציר, מוקמה גם ספריית ברזל וספריית יין המשמשות את אזור האירוח והסלון ומוסיפות צבע ואישיות לבית.
אחת הנקודות המאתגרות הנוספות שהיו בשיפוץ, היה התמודדות עם גג רעפים קיים. את הגג הוחלט לחתוך באזור פינת המשפחה ולייצר חריץ שחותך את הגג ממש לשניים והוא פתוח לגמרי לשמים. מהחריץ נכנסת שמש לאזור פינת המשפחה והכניסה שנמצאים רחוק מכיוון דרום ובזכות האלמנט הזה הם זוכים לנגיעות של קרני שמש בנוסף לאור צפוני.
גג הרעפים ייצר גם חלל כפול נעים שמודגש על ידי גלריה שצופה על אזור האירוח עם ספריית היין וגם על כל הגינה הנפרשת מהבית.

אדריכלות ועיצוב פנים: נורית בן יוסף
ריהוט: פיטרו הכט
צלם: שי אפשטיין

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בין ערפל להשראה – בית הנופש שנולד מחיים שלמים של געגוע
עיצוב פנים
בין ערפל להשראה – בית הנופש שנולד מחיים שלמים של געגוע
בלב הרי ה־Western Ghats, באזור פראי ושופע טבע, ניצב בית ההארחה Isla’s Ridge –
פביליון חדש בהאנוי משתמש במים במרכז החוויה
עיצוב פנים
פביליון חדש בהאנוי משתמש במים במרכז החוויה
  על שפת אגם בעיר Hanoi, תכננו H&P Architects פביליון חצי־כדורי שמבקש להחזיר את
דירה פינתית בפראג: בין עבר פונקציונלי להווה משפחתי
עיצוב פנים
דירה פינתית בפראג: בין עבר פונקציונלי להווה משפחתי
  בלב Prague, בדירה המשקיפה אל נהר הוולטאבה, בוצע שיפוץ כולל שנועד להתאים את

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.