הרחק מחנויות היוקרה Prada ו-Miu Miu שתכנן בכל רחבי העולם, האדריכל Roberto Baciocchi מתגורר בבית עתיק שרכש בשנות ה-80, בארצו, איטליה. מרבית הקירות והתקרות בבית, המתוארכים למאה ה-18, שומרו בעבודה המסורתית שהייתה נהוגה בזמנם.

roberto-baciocchi-arezzo-house-03

 

המבנה בו שוכן ביתו הוא מגדל מתקופת ימי הביניים שצמוד לבית מגורים מאמצע הרנסנס. בחלק מהחדרים יש תקרות עם כיפות מצופות טיח מהמאה ה-16 וגם אח בן 800 שנים. אין בבית סגנון מוגדר או מתוכנן מראש, רק אוסף פריטים סנטימנטליים שנאספו על ידי Baciocchi במשך שלושים שנה, מבחר אקלקטי וצבעוני המתאים לתרבותו וחולק כבוד לנשמת הבניין ההיסטורי הזה. היצירות הסנטימנטליות מרהטות את החללים האמנותיים – כיסאות שעיצב ג'יו פונטי, כורסה כחולה איקונית של Terje Ekström, משנת 1980, שטיחים צרפתיים, ספות קטיפה.

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-04

 

הבית הטוסקני עשיר בחפצים באופן מפתיע לביתו של אדריכל מינימליסטי. כאדריכל החנויות של פראדה, Baciocchi יצר אסתטיקה אלגנטית ונקייה. אבל בביתו שלו שולטת האידיוסינקרטיה.
הוא בילה את העשורים האחרונים ברכישה ושיפוץ של מבנים היסטוריים ברחבי האזור. כיום, הוא מחזיק בשלושה בתים – בית מגורים ראשי ושני בתי הארחה – אשר הם במובנים מסוימים סוג של מיצבי אמנות כמו מקומות מגורים.
הריהוט בבתים משתרע על פני מאות שנים, החל מוויטרינות איטלקיות מגולפות בגובה שמונה מטרים מהמאה ה-18 ואוסף של גביעים ונציאניים בני 300 שנה ועד כיסאות של ג'יו פונטי וכורסאות סקנדינביות משנות השמונים, עשויות צינורות בד מעוותים. אם בארץ פראדה שורר דיוק קליני, הרי כאן יש הזדמנות לגחמות. "החנויות שאני מעצב זו העבודה שלי", הוא אומר, "אבל הבתים האלה, הם אני."  הוא אומר "Miuccia Prada מסמלת את הצפון האיטלקי. האם אני צריך לומר יותר? זה אומר שהכל מאורגן ומבוקר; הם רוצים עקביות. אנחנו טוסקנים, מה שאומר שאנחנו נונקונפורמיסטים פרועים שאי אפשר לאלף".

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-16

 

1111

 

3333

 

3333333

 

4444444

 

7777777

 

8888888

 

11111111

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-01

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-02

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-05

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-06

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-07

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-08

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-09

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-10

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-11

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-12

 

roberto-baciocchi-arezzo-house-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photography by Simon Watson
Mineun Kim.
http://www.baciocchiassociati.it

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
גלריה artizen לאמנות איכותית בגינות מעוצבות ולנוף הפרטי שלך
עיצוב פנים
גלריה artizen לאמנות איכותית בגינות מעוצבות ולנוף הפרטי שלך
artizen הגלריה הסודית לאמנות בטבע הפרטי, בלב השרון הגלריה מתפרסת על פני שטח של
דירה בגבעתיים עם גינת גג וחיים זוגיים
עיצוב פנים
דירה בגבעתיים עם גינת גג וחיים זוגיים
  כשהדירה הייתה כבר בשלבי בנייה מתקדמים, נכנסו לתמונה "הלל אדריכלות", האדריכלית שירה מוסקל
כאוס שנמצא בהרמוניה: בית נופש בסנטוריני
עיצוב פנים
כאוס שנמצא בהרמוניה: בית נופש בסנטוריני
  אדריכלות: THIS IS IMDA מיקום: סנטוריני, יוון צילום: Vasilis Iliades ClearLine Photography אדריכל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.