דירת דופלקס בת 160 מ"ר עם גג של 110 מ"ר, עברה מהפך מהיסוד. מאחורי התכנון והעיצוב עומד משרד "הלל אדריכלות", כשאת המושכות ניהלו הדס רוט ונטלי לוי־קלש. התוצאה - בית משפחתי חמים, אלגנטי ומדויק, ששיאו בגג עוצר נשימה, שהפך למוקד החיים החדשים של המשפחה.
הפרויקט נולד מתוך שינוי טבעי בחיי המשפחה – זוג הורים ושלושת ילדיהם. במשך שנים גרו כולם בקומה התחתונה, בעוד הקומה העליונה שימשה בעיקר כיחידת עבודה. עם השנים הילדים גדלו, הבית הפך צפוף, וההורים הרגישו שהגיע הזמן לשלב חדש – זמן לעצמם. “הם ביקשו לייצר לעצמם שקט,” מספרת המעצבת הדס רוט “חלל אינטימי שיאפשר להם לנשום, ועדיין להישאר קרובים למשפחה. כשיש דופלקס, בתחילת הדרך כולם באותה קומה. אבל כשהילדים גדלים, קורה המעבר הטבעי הזה – ההורים עוברים למעלה”.

תכנון ועיצוב פנים: הלל אדריכלות. צילום: מאור מויאל. קמין: אורטל
כך נולד רעיון "הממלכה של ההורים" – קומה שלמה שהוקדשה להם בלבד, עם סוויטת שינה מרווחת, פינת עבודה פרטית ויציאה אל גג מפואר שמסמל רוגע, עם אווירת בית מלון, שפע פרטיות, והרבה מאוד סטייל. אם יש נקודת שיא אחת בבית – זו ללא ספק הקומה העליונה והגג. “רצינו לייצר תחושת חופשה אמיתית,” מסבירה רוט “לא עוד גג לצמחי תבלין וכיסאות מתקפלים, אלא מרחב עוטף שמייצר שפע חוויות ושפע תרחישי מגורים”.




הגג עוצב כמתחם אירוח שלם עם בריכה מוגבהת, מטבחון חוץ, בר ישיבה, פינת אוכל, אזורי שיזוף ופינות ישיבה מגוונות. הנוף שנפרש מהגג הוא כמעט אינסופי – הירוק של השרון נפגש עם קו הרקיע של גוש דן, והתחושה היא של וילה צפה מעל העיר. כדי לטשטש את גובה הבריכה ולשלב אותה בעדינות בשפת העיצוב, נבנה קיר ירוק וצמחייה משולבת שמרככת את הנוכחות שלה ומעניקה לה תחושת טבע. הרצפה רוצפה באריחים גדולים במראה ריצוף צף, שמאפשרים ניקוז אלגנטי ושומרים על אחידות עיצובית.


“הגג הוא בעצם פרויקט בפני עצמו,” אומרת רוט. “תכננו אותו כך שכל פינה תציע חוויה – בוקר עם קפה מול הנוף, ערב עם יין מול השקיעה. זה מקום שעובד מכל זווית”.
מבפנים, הקומה העליונה ממשיכה את אותה שפה רגועה ומלטפת. סוויטת ההורים מעוצבת בהשראת מלונות בוטיק אירופיים: שימוש בעץ טבעי, טקסטורות עשירות, קמין חמים ומגע של רכות בכל פרט. “המטרה הייתה להיכנס לחלל ולשכוח שאתה בבית,” מסבירה רוט. “להרגיש חופשה. השתמשנו בעץ, אבן, טקסטיל עשיר – והכול בגוונים חמים ומרגיעים.”








קיר האבן הטבעית מעניק עומק וחומריות לא צפויים לדירה עירונית, והפרטים הקטנים – ספסל עץ, גופי תאורה רכים ושטיחים בטקסטורה גסה – מחברים בין אלגנטיות לבין נינוחות יומיומית.
הקומה התחתונה נועדה לכל המשפחה – עם סלון, פינת אוכל ומטבח המשדרים חמימות ורצף עיצובי. המטבח תוכנן סביב אי מרכזי בגמר ברזלי בגוון חום כהה, המשלים את מדרגות הברזל הקלילות שנוספו במהלך השיפוץ. הבכורה עברה לסויטת ההורים בקומה התחתונה, שגם היא שופצה, וכעת לכל אחד מהאחים חדר משלו.


“שינינו לגמרי את כיוון גרם המדרגות,” מספרת רוט. “במקום מבנה כבד, יצרנו מדרגות קלות שמכניסות אור וזרימה. זה נתן לבית תחושה של בית פרטי – לא של דירה עם שכנים”.
בסלון, במקום קיר טלוויזיה סטנדרטי, תוכנן קיר אמנותי רב־שכבתי שמשלב קמין, ספרייה, טיח מיוחד ואקססוריז נבחרים. “רצינו שהטלוויזיה תהיה חלק מהקיר ולא הכוכבת שלו,” מסבירה רוט. “שכשנכנסים לחלל, העיניים יפגשו יופי, לא מסך”.

המטבח עצמו נהנה מוויטרינה רחבה שמחברת אותו למרפסת קטנה, ויוצרת דיאלוג קבוע עם החוץ. פינת האוכל ממוקמת בציר הראייה אל החוץ, ומכניסה אור טבעי לכל חלל המגורים.
הבית כולו מדבר בשפה אחת – אבן, עץ, ברזל וטקסטורות טבעיות. בחדרי הילדים נוספו נגיעות צבע עדינות, אך גם שם נשמרה האחידות. “בחרנו חומרים אמיתיים, כאלה שמתיישנים יפה,” אומרת רוט. “כשיש הרמוניה בחומרים – לא צריך הרבה קישוטים.”


בסופו של דבר, הבית הזה הוא לא רק שיפוץ – הוא סיפור של צמיחה משפחתית. מה שהיה פעם דופלקס עמוס הפך לבית מפותח, מפולס ומאוזן – כזה שמעניק לכל אחד את המקום שלו.
תכנון ועיצוב פנים: הלל אדריכלות
מובילות הפרוייקט: מעצבות הפנים הדס רוט ונטלי לוי-קלש
צילום: מאור מויאל
