סטודיו NOW של עירית בירן, לעיצוב כלי אוכל מקרמיקה בעבודת יד, הממוקם במבנה תעשייתי ביפו, שימש בעברו כבית מלאכה לתעשייה קלה. כיום משמש כסטודיו, חלל תצוגה ומרחב להתרחשויות קולינריות ותרבותיות.

 

הערכים העיצוביים של המותג NOW, יחד עם דיאלוג פורה ומרתק עם בירן, הנחו את ההחלטות העיצוביות לאורך הפרויקט. הרצון היה ליצור מבנה וחלל ברורים ומזוהים בתוך הרחוב היפואי, מבלי לפגוע במרקם האותנטי הקיים של המבנה.
בחזית המבנים פתחים גדולים, המאפשרים שקיפות מרבית בין הפנים והחוץ. ערך נוסף שהנחה את התכנון הוא שילוב בין ההיסטוריה של המבנה התעשייתי, לבין התחדשות ושילוב בין אלמנטים תעשייתיים לאלמנטים מעודנים ואף ביתיים, המתכתבים עם הקו המרכזי של המותג – עיצוב כלי אוכל מקרמיקה בעבודת יד.
הכניסה לסטודיו מתבצעת דרך קופסת עץ, מעין רהיט הבולט כלפי הרחוב ומזמין למפגש בין הסטודיו והשכונה. מחיצת זכוכית גדולה בין החנות ואזור המלאכה, מארגנת את חלל הסטודיו ומאפשרת למבקרים לצפות בתהליך היצירה. ספריית עץ אלון תוכננה כאלמנט המלווה את שני החללים, משמש לתצוגה של כלים ופריטים עיצוביים החודרת מהחנות לאיזור המלאכה. חלל הגלריה עם המטבח במרכזו משקיף על החנות, ומאפשר חלל אירוח לאירועים חווייתיים וקולינריים.

אדריכל – מורן פלמוני
עיצוב פנים – קרן אופנר

פיקוח וניהול פרויקט – עופר קינן
קבלן מבצע – תלתן בניה
תכנון תאורה – אורלי אלקבץ אברון
עיצוב והשראה – עירית בירן
צילום – עמית גרון
חלונות בלגיים – 100 פלוס עבודות מתכת. יבגני גידרמן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
איך מייצרים את המטריות המסורתיות של מיאנמר?
עיצוב פנים ישראלי
איך מייצרים את המטריות המסורתיות של מיאנמר?
הכול מתחיל בבמבוק. השלד של המטרייה עשוי בעיקר מבמבוק ועץ. הבמבוק נבחר בקפידה, מעובד
המשפחה שעיצבה מתחם חווייתי לחופשה בתוך הבית
עיצוב פנים ישראלי
המשפחה שעיצבה מתחם חווייתי לחופשה בתוך הבית
  על התכנון הופקד האדריכל שאדי דאהר, בעל משרד CHEZ CHADI, שקיבל לידיו בית
הבית הגלילי שלא מפחד מצבע
עיצוב פנים ישראלי
הבית הגלילי שלא מפחד מצבע
  על התכנון האדריכלי הופקדה האדריכלית רויטל וולף, בעוד מור, שזהו פרויקט הביכורים שלה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.