סטודיו NOW של עירית בירן, לעיצוב כלי אוכל מקרמיקה בעבודת יד, הממוקם במבנה תעשייתי ביפו, שימש בעברו כבית מלאכה לתעשייה קלה. כיום משמש כסטודיו, חלל תצוגה ומרחב להתרחשויות קולינריות ותרבותיות.

 

הערכים העיצוביים של המותג NOW, יחד עם דיאלוג פורה ומרתק עם בירן, הנחו את ההחלטות העיצוביות לאורך הפרויקט. הרצון היה ליצור מבנה וחלל ברורים ומזוהים בתוך הרחוב היפואי, מבלי לפגוע במרקם האותנטי הקיים של המבנה.
בחזית המבנים פתחים גדולים, המאפשרים שקיפות מרבית בין הפנים והחוץ. ערך נוסף שהנחה את התכנון הוא שילוב בין ההיסטוריה של המבנה התעשייתי, לבין התחדשות ושילוב בין אלמנטים תעשייתיים לאלמנטים מעודנים ואף ביתיים, המתכתבים עם הקו המרכזי של המותג – עיצוב כלי אוכל מקרמיקה בעבודת יד.
הכניסה לסטודיו מתבצעת דרך קופסת עץ, מעין רהיט הבולט כלפי הרחוב ומזמין למפגש בין הסטודיו והשכונה. מחיצת זכוכית גדולה בין החנות ואזור המלאכה, מארגנת את חלל הסטודיו ומאפשרת למבקרים לצפות בתהליך היצירה. ספריית עץ אלון תוכננה כאלמנט המלווה את שני החללים, משמש לתצוגה של כלים ופריטים עיצוביים החודרת מהחנות לאיזור המלאכה. חלל הגלריה עם המטבח במרכזו משקיף על החנות, ומאפשר חלל אירוח לאירועים חווייתיים וקולינריים.

אדריכל – מורן פלמוני
עיצוב פנים – קרן אופנר

פיקוח וניהול פרויקט – עופר קינן
קבלן מבצע – תלתן בניה
תכנון תאורה – אורלי אלקבץ אברון
עיצוב והשראה – עירית בירן
צילום – עמית גרון
חלונות בלגיים – 100 פלוס עבודות מתכת. יבגני גידרמן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
סטודיו לפילאטיס עם חוויה רגשית ועיצובית
עיצוב פנים ישראלי
סטודיו לפילאטיס עם חוויה רגשית ועיצובית
  הסטודיו תוכנן כחלל פתוח אחד מרכזי, המחולק לאזורים באמצעות אלמנטים אדריכליים רכים ולא
אנבידיה בחרה בקריית טבעון: קמפוס ענק חדש בהיקף של 160 אלף מ"ר
עיצוב פנים ישראלי
אנבידיה בחרה בקריית טבעון: קמפוס ענק חדש בהיקף של 160 אלף מ"ר
  על פי התכנון, עבודות הפיתוח והבנייה צפויות להתחיל בשנת 2027, כאשר האכלוס הראשוני
הלובי כעוגן נדל"ני: החלל שמשפיע על ערך הבניין
עיצוב פנים ישראלי
הלובי כעוגן נדל"ני: החלל שמשפיע על ערך הבניין
  בלובי טוב יש כוח כלכלי מובהק. בניינים שבהם הלובי תוכנן מקצועית ומשדר יוקרה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.