שני המבשרים הראשונים של הרשת הגדולה בעולם של בתי ספר דו-לשוניים קנדיים, נבנו בצ'כיה: גן הילדים Maple Bear Kindergarten Olomouc ובית הספר היסודי Maple Bear Elementary School Brno. עיצוב הפנים התבסס על הגישה הייחודית של רשת בתי הספר,  ללמידה ממוקדת תלמיד בסביבה מעוררת השראה, המטמיעה אהבה ללמידה.

soa architekti, maple-bear schools brno. studioflusser

 

בתי הספר Maple Bear הם רשת בתי ספר דו-לשוניים קנדים הגדולה בעולם.
מתווה גן הילדים אולומוץ ממקם את כיתות הלימוד בהיקף המואר של הבניין הרב-תכליתי של מרכז BEA, כך שחלל מרכזי – האולם – ממוקם באמצע. פתרון זה ביטל למעשה את הקמתו של מסדרון חד-תכליתי לטובת חלל רב-תכליתי. האולם המרכזי מספק מקום לילדים ולהורים. הלובי, גן שעשועים מקורה, אמפיתיאטרון קטן ופינת ישיבה רגועה עם ספרייה וצעצועים הוצבו באולם. הנפח הגלילי של חדר הישיבות יוצר נקודת ציון חזותית של החלל. כיתות הלימוד השונות מופרדות מבחינה נושאית, דבר המשתקף בעיצוב הרהיטים, ערכת הצבעים והגרפיקה על הקירות.

 

 

 

בית הספר היסודי בברנו הוא תוספת של בניין המשרדים של ZET באזור הפיתוח Nová Zbrojovka. אולם הכניסה המרכזי, המתנשא לשתי קומות עם קורות פלדה חשופות, מהווה רמיזה לאופי התעשייתי המקורי של הבניין. הוא כולל לובי, קבלה וספרייה רב-תכליתית. מלבד היותו ספרייה, הוא מספק מקום להצגת מוצרי בית ספר ותלבושות אחידות, ויש בו אזורי אחסון לאזור הקבלה, או פינת משחק וקריאה לילדים.
שני בתי הספר כוללים גרפיקה מקורית שעוצבה עבור חללים ספציפיים אלה. זה מאחד את עיצוב בתי הספר ומבטא באופן נושאי את הקשר בין המותג הגלובלי לייחודיות המקום.

 

ondre laciga

 

ondrej pihrt

 

stefan sulek

 

סטודיו SOA architekti
מיקום הפרויקט: צ'כיה
שנת בניה: 2024
שטח רצפה שמיש: 650 מ"ר, ברנו
550 מ"ר, אולומוץ
עלות: ברנו: 320,000 אירו
אולומוץ: 600,000 אירו
לקוח: Maple Bear, צ'כיה
צלם: Studio Flusser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
וילה המפוסלת על ראש צוק, המשקיף לבית האופרה בסידני
אדריכלות
וילה המפוסלת על ראש צוק, המשקיף לבית האופרה בסידני
  תהליך הקמת הבית נמשך חמש שנים בסך הכל – שלוש שנים של תכנון
אסיה מתחברת לאפריקה: ערב הסעודית תבנה גשר למצרים מעל ים סוף
אדריכלות
אסיה מתחברת לאפריקה: ערב הסעודית תבנה גשר למצרים מעל ים סוף
  הפרויקט, "גשר משה", שמטרתו לקדם את הסחר והתיירות בין אפריקה לאסיה, מתוכנן כרכבת
מרכז תרבות מעוצב כגבעות, הצופות למפרץ הורמוז באיראן
אדריכלות
מרכז תרבות מעוצב כגבעות, הצופות למפרץ הורמוז באיראן
  כדי להשיג מרחב כזה שיתאים לאי, נחקרה הגיאומורפולוגיה של הורמוז ונבחרה צורה של

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.