בפאתי אחמדאבאד, הודו, בית Carapace House מתכנס בתוך צמד קליפות בטון מונוליטיות, כשהוא מתעלם מהעיצוב הקופסתי והגאומטרי השכיח של הבתים, לטובת שתי צורות אורגניות ופיסוליות - אחת מהן מכילה חללים משותפים למגורים, בעוד שהשנייה מכילה שני חדרי שינה פרטיים. הרבה בהשראת הבית האוונגרדי של Kotaro Ide היפני.

 

המבנה עשוי בטון יצוק המעוצב בפרופילים מעוקלים, המבטלים את ההבחנה בין קיר לגג. חתכים לאורך צינורות הבטון פותחים את הבית אל הטבע: חיתוכים מוכנסים גם לאורך הקצוות ובליבה, מוטים בקפידה ליצירת ספים קשתיים או חללים פתוחים. פתחים אסטרטגיים אלה גם ממסגרים צמחייה, מווסתים אור ומחברים נופים ברחבי הנכס.
הנוף הטבעי הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה האדריכלית של הבית. שביל מתפתל מרופד בצמחייה צפופה מוביל אליו ובדרך נחשפים בהדרגה המבנים המונוליטיים.
בפנים, בהתאם לאותו היגיון, הרהיטים יצוקים מבטון ומשולבים באדריכלות עצמה, כאשר מיטות, ספסלים ושולחנות צד יוצאים מאותה שפת פני השטח כמו הקירות.

Architects: Achyutam Designs
Year: 2024
Photographs: Vinay Panjwani
Lead Architects: Shikha Parmar, Ashish Parmar

קראו על הבית האוונגרדי של האדריכל היפני Kotaro Ide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בתוך 10 ימים קם בית חדש מתוך החורבות – מפלסטיק ממוחזר
עיצוב פנים
בתוך 10 ימים קם בית חדש מתוך החורבות – מפלסטיק ממוחזר
  מול מפרץ ציידי הלווייתנים המסורתי של קאפלש (Capelas), באי סאו מיגל שבאיים האזוריים,
וילה מרווחת על מגרש לא גדול, באיראן
עיצוב פנים
וילה מרווחת על מגרש לא גדול, באיראן
  הווילה, הממוקמת ב-Kuhsar ומשתרעת על שטח של כ־400 מ"ר, תוכננה להתמודד עם דרישות
אדריכלות המלון באי סירוס שנעלמת בתוך הנוף
עיצוב פנים
אדריכלות המלון באי סירוס שנעלמת בתוך הנוף
  על מדרון תלול הפונה דרומה אל הים האגאי, תכנן Ateno Architecture Studio את

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.