משרד Kengo Kuma & Associates, עטף במסך עץ פיסולי, את מבנה הבורסה בסידני, אוסטרליה. מבנה הבורסה משמש כמבנה ציבורי רב-שימושי, המורכב מספריה ציבורית, אזורי מסחר, שוק אוכל ומסעדות. הוא מהווה כחלק מהפיתוח העירוני הרחב יותר, באזור הפעיל של נמל דארלינג, סידני.

 

 

מבנה הבורסה מוקף בבניינים רבי קומות, מאופיינים בגיאומטריה נוקשה. קנגו קומה ביקש ליצור למבנה הבורסה, צורה אדריכלית הנמצאת בהרמוניה עם הכיכר, שיכולה להתמזג עם הנוף ולשמור על קנה מידה אנושי באמצעות חומרים טבעיים. קומה בחר בצורה ארכיטקטונית נגישה ומזוהה מכל הכיוונים, באינטראקציה עם חיי הרחוב הפעילים וזרם התנועה של הולכי הרגל.
רצועות העץ של המעטפת, מסננות את האור הטבעי ומספקות מרקם רך לחלל הפנימי. העיצוב משתמש בעץ, חומר טבעי ויוצר "קן" בצורה שובבה ואולי פרימיטיבית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
דיר החזירים ישן הפך לבית קיץ קטן עם נשמה גדולה
אדריכלות
דיר החזירים ישן הפך לבית קיץ קטן עם נשמה גדולה
  האדריכלית, בת האזור בעצמה, התבקשה בתחילה לתכנן חלון גדול לחלל המרכזי. אך ככל
4×4 House: המגדל הצנוע של Tadao Ando שהפך לאייקון אדריכלי
אדריכלות
4×4 House: המגדל הצנוע של Tadao Ando שהפך לאייקון אדריכלי
  הבית, שתוכנן על ידי האדריכל היפני Tadao Ando, ניצב על רצועת קרקע צרה
בית למריה: כשאדריכלות הופכת למעשה של חמלה
אדריכלות
בית למריה: כשאדריכלות הופכת למעשה של חמלה
  הפרויקט החל כמעט ללא תקציב, תוך הסתמכות על תרומות, מימון המונים, חומרים שנתרמו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.