113 תפוחי אדמה, 117 בננות ומאכלים אחרים שהאמן אכל במשך 365 ימים הפכו לפסלים.

הפרויקט של איתמר גלבוע The Food Chain Project, הוא "סופרמרקט אמנותי" של למעלה מ-8,000 פסלים, המתעדים באופן אינטימי את הרגלי האכילה שלו במשך שנה.
גלבוע הצהיר כי התערוכה שיצר במשך ארבע שנים, נועדה להסב תשומת לב למחסור במזון ותוזנה בעולם וההכנסות ממכירות העבודות שבה, יתרמו לארגונים המסייעים לנזקקים בנושא.
גלבוע בן ה-52, עבר מתל אביב ללמוד באמסטרדם, שם הוא חי כיום. בתערוכה שהציג, הוא מתעד את 133 המלפפונים, 567 פרוסות לחם, 155 לימונים, 32 ליטר דיאט קולה, 490 עגבניות ושלוש תאנים שצרך – אבל אלה רק חלק קטן ממה שהוא אכל בסך הכל. התערוכה מראה שהוא עכל 113 תפוחי אדמה, 25 ליטר חלב טרי, 22 פיצות, 37 המבורגרים, 117 בננות, 31 תפוחים, 196 עוגיות, 307 פחיות קולה, 19 עוגות תפוחים ו-111 ליטר יין אדום, לצד מנות ישראליות אחרות, טיפוסיות יותר, כמו חומוס. הוא גם שם לב לשינויים בהרגלי האכילה שלו מאז שעבר להולנד מישראל. "תהיתי איך ייראו 365 ימים של אוכל בחלל אחד", אמר למגזין Wired.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
פנים של מדינה: 17 תמונות מאיראן
אמנות
פנים של מדינה: 17 תמונות מאיראן
                           
מעצבים יצרו 98 קוביות אוכל איזומטריות בצורה מושלמת
אמנות
מעצבים יצרו 98 קוביות אוכל איזומטריות בצורה מושלמת
  98 מאכלים, כמו רימונים, כרובית ופלפל, זכו לצילום קבוצתי יוצא דופן: "חתכנו אותם
קראו על מסעו של אגוז המלך בעולם
אמנות
קראו על מסעו של אגוז המלך בעולם
כך, שבמקום לחשוף בפני הקהל הרחב דפי מחקר מלומדים, חמורי סבר ואפרוריים, פריי משתף