לא רבים יודעים כי אדריכליות היו שותפות מרכזיות בבנייתו של היישוב היהודי המתפתח ובקידומה של האדריכלות המודרניסטית בארץ ישראל. לוטה כהן, אלזה גדעוני מנדלשטם וג'ניה אוורבוך, עומדות במרכזו של הספר בונות ארץ חדשה: אדריכליות, ארגוני נשים ומוסדות לנשים בתקופת המנדט, החושף לראשונה את פרי עבודתן, יצירותיהן ועשייתן, שנדחקו אל שולי התודעה.
הספר מגולל את קורותיה של השוּתפות המיוחדת שנרקמה ביניהן ובין ארגוני נשים ציוניות, בהם ויצו, מועצת הפועלות, ליגת נשים לישראל והסתדרות נשי המזרחי באמריקה, ומציג קשת רחבה של מוסדות ומבנים שהקימו לרווחתם של נשים וילדים בארץ ישראל.
לצד תיעוד היסטורי מעמיק המבוסס על מסמכים ארכיוניים שטרם נחשפו, המחברת מנתחת את יישומם של הרעיונות המודרניסטיים האירופיים בתכנון של מבני מוסדות הנשים ומתמקדת ברעיון "האישה החדשה". ספר זה מציע מבט רב-תחומי בחקר המגדר, האדריכלות וההתיישבות הציונית בארץ ישראל, זוויות ראייה חדשות ותוספת מחקרית חשובה, הן לנשות ולאנשי האקדמיה העוסקים בתחומים אלה ואחרים והן לקהל רחב, סקרן וצמא דעת.
מחברת הספר, ד"ר סיגל דוידי היא אדריכלית והיסטוריונית של אדריכלות. מחקריה מתמקדים בקשר שבין אדריכלות מודרנית ובין לאומיות, הגירה, זקנה ומגדר. מחקריה זיכו אותה בפרסים שונים ובמלגות מחקר באוניברסיטאות מובילות בעולם. אצרה (בשיתוף אדריכל סרג'יו לרמן) את התערוכה "הנוכחות הנשית באדריכלות הישראלית".
לרכישה מקוונת של הספר באתר ההוצאה לאור
קראו גם:
אתר אינטרנט מתקן את העוול שעשתה ההיסטוריה לנשים אדריכליות
לשתף את אשתו של אדריכל פוקסס בפרס מפעל חיים