עיריית פתח תקוה הכריזה על הקמת פארק מורשת לאומי בשם "מעברות ישראל", באזור מתחם ירקונים, במקומו של ה"פאוור סנטר" שהחזיקה שם הכשרת היישוב. זהו שטח בן כ- 50 דונם, השטח הבנוי 3000 מ"ר ומרחב חניה עם 300 מקומות. המקום יכיל גם פעילויות פנאי נוספות ויהיה בו גן לאומי. תכנון המרכז נעשה כיום על ידי י.כהן אדריכלים ומתכנני ערים ומכנני הנוף ברברה אהרונסון. 

היוזמה נעשית בשיתוף עמותת "המעברות – מעקירה לתקומה", בכדי לתעד ולהנחיל את סיפור עלייתם והשתלבותם של תושבי המעברות באתוס הציוני ובהקמת מדינת ישראל. במעברת עמישב אשר במושבה פתח תקוה, נקלטו בשנת 1951 עולים מעיראק, פרס, רומניה, תימן ואפגניסטן.
מיקום המרכז הינו בסמוך לצירי תנועה מרכזיים, דרומית למחלף ירקון, מערבית לכביש 40 וצפונית לתחנת הרכבת סגולה. משך זמן ההקמה מוערך ב-4 שנים ובעלות של כ 60 מיליון ₪.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
דיוויד אטנבורו חוגג 100: האיש ששינה את הדרך שבה העולם רואה את הטבע
חדשות
דיוויד אטנבורו חוגג 100: האיש ששינה את הדרך שבה העולם רואה את הטבע
  מעבר לצילומים עוצרי הנשימה ולהיותו מספר סיפורים נדיר, אטנבורו הפך לקול מרכזי במאבק
מוזיאון King Boat בטייוואן בהשראת ספינה מסורתית
חדשות
מוזיאון King Boat בטייוואן בהשראת ספינה מסורתית
  המוזיאון שואב השראה מסירת ה־King’s Boat המסורתית, סמל תרבותי ורוחני מרכזי באזור, ומתרגם
6.5 מיליון דולר – ויש לכם בית עתידני המשקיף על מליבו
חדשות
6.5 מיליון דולר – ויש לכם בית עתידני המשקיף על מליבו
  הפרויקט, בתכנון עמית אפל Apel Design, מתאפיין בשפה אדריכלית חדה ופיסולית, שבה קווים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.