כיצד בניינים העשויים מבצק, ג'ינגר, עוגיות, סוכר ותבלינים, עוזרים לנו להבין את האתגרים העומדים לפנינו האדריכלים.

בתוך קניון הומה, בחנות Westfield White Cty בלונדון ובמקביל גם בחלל בבניין Seaport במרכז מנהטן, עומדת בימים אלה עיר הזנגביל Gingerbread City – פלא ארכיטקטוני העשוי כולו מזנגביל מתוק, תבליני מאכל ואבקת סוכר. המיצב המתוק הזה, המתקיים אחת לשנה, בא לעורר דיון ברעיונות עיצוב בר קיימא והשנה הנושא שלו הוא "מים בערים" וכיצד אדריכלים מתמודדים עם הנושא.
מאחורי המיזם עומדות היזמית Melissa Woolford, יחד עם מתכננת האתר Madeleine Kessler. "גם לונדון וגם מנהטן, מתמודדות עם אותם נושאים: מישורי הצפה עירוניים", פורסות השתיים את נושא המיזם השנה "אדריכלים בוחנים את הרעיונות של ערים צפות ושל ערים שמתחת למים. Gingerbread City מציגה עיצובים של אדריכלים מקומיים, עם פרשנות שלהם לאתגר".
השתיים משתפות פעולה במסגרת ארגון ללא כוונת רווח שהקימו "שמוקדש לחיבור הציבור עם אדריכלות ועיצוב בדרכים מהנות ומרגשות". המיזם מתרחש כבר כמה שנים ונוטלים בו חלק אדריכלי על, הבונים מטרופולין מיניאטורי, השופע מבנים עכשוויים – וכמעט כולם אכילים. במרכזו עומדת למשל, טירה מקרמבל תפוחים. הבתים מעוגיות וחלונות הויטראז' מסוכר. במוזיאון לארכיטקטורה בלונדון, בנתה Zaha Hadid לפני מספר שנים, אי קטן באקו סיטי, מבצק ומשרד Foster + Partners, Montuschi, שאפה תחנת רכבת, מספר "עבור הבניינים, השתמשנו בעיקר בג'ינג'ר וסוכר מומס, כדי ליצור את הזכוכית המעוקלת, וזה היה אתגר לא קטן. הנוף כולל סוגים שונים של חומרים אכילים, כמו סוכריות, ביסקוויטים וסוכר".

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מוזיאון שנחצב מן המדבר: מוזיאון הטבע החדש של Abu Dhabi
אדריכלות
מוזיאון שנחצב מן המדבר: מוזיאון הטבע החדש של Abu Dhabi
  על האי Saadiyat Island נחנך Natural History Museum Abu Dhabi, מוזיאון הטבע הגדול
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
אדריכלות
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
  בהמשך הוכרז שלב חדש שלא נכלל בתקנון המקורי: הרכב השופטים שונה, נוספה הצבעת
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
אדריכלות
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
  המתחם, שתוכנן על ידי YS-ONE DESIGN ומשתרע על פני כ-450 אלף מ"ר, מבוסס