ז'אן נובל תכנן אתר נופש ראשון מסוגו בעולם, Shaaran desert resort, החבוי בתוך בתי הסלע של אל-אולה, צפון מערב סעודיה. הוא מתאר את החוויה כ"מפגש של נוף והיסטוריה; ההיסטוריה של ציוויליזציות עבר, בנוף יוצא דופן".

 

העיצוב נוצר בהשראת צורות חיים ומגורים נבטיות בנות אלפי שנים, עם עיצובים מונומנטליים החרוטים בסלעים, אשר מכבדים ומשמרים באופן בר-קיימא את נוף אלולה, תוך הסתמכות על מושגים מהגרה הסמוכה, אתר המורשת העולמית הראשון של אונסק"ו בערב הסעודית.
האתר ממוקם עמוק בתוך שמורת הטבע שרעאן, בעל מורשת אדריכלית בת 2,000 שנה, המתחדשת עתה על ידי ז'אן נובל, אולי בפעם הראשונה מאז שהנבטים חצבו בסלע החול בן מיליוני השנים של האזור.
"אלולה היא מוזיאון. כל ואדי ומדרון, כל רצועת חול וקווי מתאר סלעי, כל אתר גיאולוגי וארכיאולוגי ראויים לתשומת לב מירבית. חיוני שנשמור על כל ייחודיותו ונשמר את האטרקטיביות שלו, אשר נשענת במידה רבה על אופיו המרוחק והארכאי לעיתים. עלינו לשמור על מעט מסתורין כמו גם על ההבטחה לתגליות שיבואו," אומר נובל.
נובל, שאימץ גישה אוצרותית במובן המוזיוגרפי, יצר מרחבים ציבוריים המכוונים לחוות את היום, הלילה, עם כל הצבעים השונים, האור, הצל, הרוח, הגשם השוטף וחלוף הזמן. האתר יאפשר למבקרים לנסוע דרך מיליוני שנים של שכבות גיאולוגיות. חוויה מרחבית, חושית ורגשית חזקה על גבולות הטבע, האדריכלות והאמנות – היכן שהצליל, העוצמה והמורכבות של הטבע נמצאים בכל מקום. לאתר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית קיט נחבא בנוף, מתחת לפני הקרקע
חדשות
בית קיט נחבא בנוף, מתחת לפני הקרקע
        אור טבעי חודר דרך חלונות גג מבטון יצוקים באתר, ומאירים
עיצוב המטה החדש של משרד החוץ של קטאר בדוחא
חדשות
עיצוב המטה החדש של משרד החוץ של קטאר בדוחא
הפרויקט שומר על קווי המבט אל בניין הדואר המרכזי משנת 1985 ומשלב אלמנטים ממנו
בית לעץ, עם צורות טהורות ופשוטות
חדשות
בית לעץ, עם צורות טהורות ופשוטות
  העיצוב מטפח דיאלוג עם עץ הממוקם מול החזית, שהופך לנקודת המוצא לתוכנית בשני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.