הסטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים AOE, מבייג'ינג שבסין, שיפץ את חזית בית המכירות Shanxiao שנמצא בצ'ונגצ'ינג.

 

המעצבים החליטו לשמור על ארכיטקטורה מסורתית, שאינה משפיעה על ההרמוניה של הנוף שמסביב. השימוש בסגנון מודרני בשילוב טכניקות יצירה קלאסיות, הפך את הביתן לנקודת ציון באזור. משרד המכירות עצמו, נסתר ומצטנע בבניין. הבניין כולו, לעומת זאת, מוקף באגם בו צפים פרחי מים והגישה לביתן היא באמצעות גשרון שמעל המים.
החזית מוקפת בגריד מחורר, המאפשר לאור הטבעי לחדור למבנה וצורתו בהשראת העננים האופייניים לאזור. קירות הביתן מזוגגים וצורות התריסים המחוררים, משתלבים בצורה מושלמת עם הטבע שמסביב, כך שנראה כאילו המבנה כולו צף בעננים.
הטבע גם משתתף בעיצוב והערפל הטבעי הופך לחזית נוספת של הבניין ויוצר מעין ארץ פלאות. המבנה לא נועד להיות רק יצירת אדריכלות חדשה, אלא גם יצירת אמנות המוסיפה ערך לחיי התרבות של העיר.

Shanxiao Sales Pavilion, Chongqing
Architecture Firm: aoe

Leader designer & Team: Larry Wen, Liu Chen, Li Pengyong, Niu Zhuojun, Yang Kaiqi

Completion Year: 2019

Gross Built Area: 1026m2

Clients: Lianfa & Sunac

All images – Huang Ligang