הבית, שניצב בקצה מושב בגליל, משקיף אל נוף רחב של הכינרת הנשקף מכל חדריו. הפתחים הנדיבים לנוף פונים לדרום ולמזרח ומחייבים לספק לבניין הצללה וסינון של אור השמש החזקה, אשר מושגים באמצעותן של סבכות עץ העוטפות חזיתות אלו. הסבכות ניתנות להזזה, פתיחה וסגירה בהתאם למיקום השמש ובהתאם לצורך בפרטיות.

 

הסבכות, כצורה מודרנית של המשרבייה המסורתית, חוסמות את המבט פנימה, אך מאפשרות ליהנות מן הנוף הנראה דרכן במבט אל החוץ. אלומות האור החודרות דרך החריצים יוצרות אווירה קסומה ומשתנה תמיד בכל עת שהשמש מאירה על הסבכות.
חלונות הזכוכית הגדולים בשתי הקומות נסוגים מפני החזית לשיפור זרימת האוויר בינם לבין הסבכות. המעטפת הכפולה שנוצרת כך משפרת במידה רבה מאוד את הבקרה האקלימית של הבניין ויוצרת חללי ביניים מוצללים ברצף של פנים-חוץ.
הפתחים הגדולים תוכננו עם מסגרות אלומיניום דקות כדי למנוע ככל האפשר הפרעה לרציפות הוויזואלית של פנים-חוץ ולמנוע הסתרה של הנוף, כדי שהסביבה הטבעית תהיה נוכחת בתוך הבית.
המגרש הקטן תוכנן כהמשך רציף של הנוף סביבו, ללא כל גדר וחציצה, ליצירת תחושה של בניין הנטוע בנוף המשתרע עד לאופק, תוך השתלבות במרחב הפסטורלי. הרכס החום צהבהב שממול, הקרקע הסלעית ועצי הזית והחרוב סביב המגרש בהם רועים סוסים, הובילו לבחירה בגוון תואם של הטיח ובשילובו עם לוחות העץ בחוץ, בריצוף אבן חומה בהירה בפנים ובבניית תקרת העץ בעלת הקורות המאסיביות המחזיקות אותה. הברוש המעטר את החזית, האלון הנשקף מחלון חדר המגורים ועצים בוגרים נוספים, הם עצים שהיו בשטח ונשמרו במהלך הבניה. בין הסלעים מסביב נשתלו רוזמרין ולבנדר וצמחי תבלין בניחוח מקומי. הבית מתחבר אל הנוף ובנוי ממרכיבים ששואבים את מקורם ממנו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תכנון: גולני אדריכלים
אדריכלים אחראיים: גלית גולני וירון גולני
שטח בנוי: 200 מ"ר
שטח המגרש: 500 מ"ר
צילום: עמית גירון
צילומים נוספים: גולני אדריכלים
חלונות אלומיניום: א.פ. כוכב