הנתונים שהיו לפני האדריכל איב ענן: מגרש פינתי קטן בן 400 מ"ר, עם קווי בניין לחוצים, חזית צפונית ומזרחית מלאות אור בפרדס חנה-כרכור, מושבה משופעת באומנים - כך נולד הקונספט העיצובי שלו לחללי עבודה מוצפי אור ועם תקרות גבוהות לאומנים.

 

קונטור קווי הבניין הכתיב למתכנן המבנה, את הוצאת הציר הוורטיקאלי (חלל המדרגות ומעלית) מחוץ למבנה וייצר לו הזדמנות כאומן ליצור אלמנט פיסולי שיגדיר את הזהות של הפרויקט.
"במהלך ביקור באתר, הוקסמתי מנפילת צל עצי האקליפטוס הגדלים בסמוך", מספר ענן "בתהליך חיפוש המוטיב לחיפוי המדרגות, עלה בתת המודע שלי עץ צומח, רישום חופשי שיצרתי ועיבדתי לחיתוך נייר. בדרך זו המחשתי את החוויה של התבוננות דרך יצירה זו: תחרה עדינה על פני הבניין, אוורירית, מסתירה ומגלה.
היה מאתגר לתרגם רישום חופשי לקבציי מחשב, מבלי לאבד את קו היד הראשוני ולחלק את הקיר שמתנוסס לגובה של 12 מ' ל-25 חלקים, באופן שהקונסטרוקציה תיעלם מהעין ותותיר את הקו הנקי של היצירה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
הבניין שמזמין עוברים ושבים לשבת אצלו
אדריכלות
הבניין שמזמין עוברים ושבים לשבת אצלו
  הרעיון המרכזי בתכנון הוא יצירת קשר בין המבנה לבין הנוף העירוני שסביבו. לשם
ללכת על מראה בהרי האלפים, בתכנון Snøhetta
אדריכלות
ללכת על מראה בהרי האלפים, בתכנון Snøhetta
  המתקן ממוקם על גג תחנת הרכבל Zugerbergbahn, ובמרכזו אגן מים רדוד החושף את
אתר ההנצחה מהעניק לאובדן צורה ומקום עם חוויה מרחבית
אדריכלות
אתר ההנצחה מהעניק לאובדן צורה ומקום עם חוויה מרחבית
  המסע באתר מתחיל בביתן כניסה שצורתו המעוותת והמקוטעת מבטאת את השבר שחולל האסון.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.