הנתונים שהיו לפני האדריכל איב ענן: מגרש פינתי קטן בן 400 מ"ר, עם קווי בניין לחוצים, חזית צפונית ומזרחית מלאות אור בפרדס חנה-כרכור, מושבה משופעת באומנים - כך נולד הקונספט העיצובי שלו לחללי עבודה מוצפי אור ועם תקרות גבוהות לאומנים.

 

קונטור קווי הבניין הכתיב למתכנן המבנה, את הוצאת הציר הוורטיקאלי (חלל המדרגות ומעלית) מחוץ למבנה וייצר לו הזדמנות כאומן ליצור אלמנט פיסולי שיגדיר את הזהות של הפרויקט.
"במהלך ביקור באתר, הוקסמתי מנפילת צל עצי האקליפטוס הגדלים בסמוך", מספר ענן "בתהליך חיפוש המוטיב לחיפוי המדרגות, עלה בתת המודע שלי עץ צומח, רישום חופשי שיצרתי ועיבדתי לחיתוך נייר. בדרך זו המחשתי את החוויה של התבוננות דרך יצירה זו: תחרה עדינה על פני הבניין, אוורירית, מסתירה ומגלה.
היה מאתגר לתרגם רישום חופשי לקבציי מחשב, מבלי לאבד את קו היד הראשוני ולחלק את הקיר שמתנוסס לגובה של 12 מ' ל-25 חלקים, באופן שהקונסטרוקציה תיעלם מהעין ותותיר את הקו הנקי של היצירה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
הריק כנקודת מוצא בעיצוב בית בולנסיה
אדריכלות
הריק כנקודת מוצא בעיצוב בית בולנסיה
  הפורמליזציה של "Casa MN" מאת HORMA studio היא תוצאה של מחקר וניסויים בין
המוזיאון לאמנות עכשווית בפורטו, שתכנן אלווארו סיזה
אדריכלות
המוזיאון לאמנות עכשווית בפורטו, שתכנן אלווארו סיזה
סיזה ויירה עיצב את המוזיאון כדי למזער את השפעתו על הסביבה ולהשתלב באופן מלא
טכנולוגיות פורצות דרך של Hermetix: דור חדש של דלתות ביטחון לבתים משותפים ומשרדים
אדריכלות
טכנולוגיות פורצות דרך של Hermetix: דור חדש של דלתות ביטחון לבתים משותפים ומשרדים
  הטכנולוגיה החדשה של Hermetix תוכננה כדי לסכל ניסיונות חדירה אלימים באמצעים שונים ולהעניק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.