הנתונים שהיו לפני האדריכל איב ענן: מגרש פינתי קטן בן 400 מ"ר, עם קווי בניין לחוצים, חזית צפונית ומזרחית מלאות אור בפרדס חנה-כרכור, מושבה משופעת באומנים - כך נולד הקונספט העיצובי שלו לחללי עבודה מוצפי אור ועם תקרות גבוהות לאומנים.

 

קונטור קווי הבניין הכתיב למתכנן המבנה, את הוצאת הציר הוורטיקאלי (חלל המדרגות ומעלית) מחוץ למבנה וייצר לו הזדמנות כאומן ליצור אלמנט פיסולי שיגדיר את הזהות של הפרויקט.
"במהלך ביקור באתר, הוקסמתי מנפילת צל עצי האקליפטוס הגדלים בסמוך", מספר ענן "בתהליך חיפוש המוטיב לחיפוי המדרגות, עלה בתת המודע שלי עץ צומח, רישום חופשי שיצרתי ועיבדתי לחיתוך נייר. בדרך זו המחשתי את החוויה של התבוננות דרך יצירה זו: תחרה עדינה על פני הבניין, אוורירית, מסתירה ומגלה.
היה מאתגר לתרגם רישום חופשי לקבציי מחשב, מבלי לאבד את קו היד הראשוני ולחלק את הקיר שמתנוסס לגובה של 12 מ' ל-25 חלקים, באופן שהקונסטרוקציה תיעלם מהעין ותותיר את הקו הנקי של היצירה".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
האדריכלית החיפאית שמלמדת את נאס"א לתכנן בתים בחלל
אדריכלות
האדריכלית החיפאית שמלמדת את נאס"א לתכנן בתים בחלל
  שטף האירועים והחדשות בעולם מצביע בבירור על כך שכדור הארץ שלנו השתגע. יזמים
צמחיה במשרד ללא תחזוקה? מהפכת הביופיליה של Tomgrow
אדריכלות
צמחיה במשרד ללא תחזוקה? מהפכת הביופיליה של Tomgrow
אבל בעוד כולם מבקשים צמחייה טבעית ומרגיעה במשרד, בלובי או בבית, עבור רבים מהמתכננים
הספריות היפות ביותר ביפן:  אתרי חובה לחובבי ספרים ואמנות
אדריכלות
הספריות היפות ביותר ביפן:  אתרי חובה לחובבי ספרים ואמנות
  Library in the Earth (מחוז צ'יבה) Library in the Earth (Chiba Prefecture) הישר

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.