הנתונים שהיו לפני האדריכל איב ענן: מגרש פינתי קטן בן 400 מ"ר, עם קווי בניין לחוצים, חזית צפונית ומזרחית מלאות אור בפרדס חנה-כרכור, מושבה משופעת באומנים - כך נולד הקונספט העיצובי שלו לחללי עבודה מוצפי אור ועם תקרות גבוהות לאומנים.

 

קונטור קווי הבניין הכתיב למתכנן המבנה, את הוצאת הציר הוורטיקאלי (חלל המדרגות ומעלית) מחוץ למבנה וייצר לו הזדמנות כאומן ליצור אלמנט פיסולי שיגדיר את הזהות של הפרויקט.
"במהלך ביקור באתר, הוקסמתי מנפילת צל עצי האקליפטוס הגדלים בסמוך", מספר ענן "בתהליך חיפוש המוטיב לחיפוי המדרגות, עלה בתת המודע שלי עץ צומח, רישום חופשי שיצרתי ועיבדתי לחיתוך נייר. בדרך זו המחשתי את החוויה של התבוננות דרך יצירה זו: תחרה עדינה על פני הבניין, אוורירית, מסתירה ומגלה.
היה מאתגר לתרגם רישום חופשי לקבציי מחשב, מבלי לאבד את קו היד הראשוני ולחלק את הקיר שמתנוסס לגובה של 12 מ' ל-25 חלקים, באופן שהקונסטרוקציה תיעלם מהעין ותותיר את הקו הנקי של היצירה".