"בית הליבה" הוקם ביוזמת הקרן למורשת הכותל המערבי, הוא מבנה שכבתי בן שלוש קומות, המשתרע על פני כ–3,000 מ"ר, מכיל בעיקר כיתות לימוד וחלל גדול כמוזיאון. על הגג יוקם מצפור שיצפה לרחבת הכותל. "המבנה שונה מכל מה שתכננתי עד כה" אומרת האדריכלית עדה כרמי-מלמד.

 

הבניין מעוצב בשתי שפות, מודרנית ועתיקה, השומרות על עצמאותן באדיקות. הוא מרחף מעל המגרש ומעל רחבת הכותל באמצעות שלד הפלדה, הבנוי מעמודים וקורות כבדות, שמהווים יחדיו את בסיס המבנה.
"העמודים תוכננו באופן שונה מכל בניין אחר שתכננתי עד כה", מסבירה האדריכלית עדה כרמי-מלמד "הם ממוקמים לפי מה שהכתיבו לנו ברשות העתיקות ויש איזו אחוות רעים ביניהם. אין להם התחלה וסוף ברורים, והם נותנים לארכיאולוגיה להתקיים סביבם".
הקונפליקט בין שתי שפות, משתנה מדי יום בעקבות האור הטבעי החודר לחלל שביניהן ומרכך, שורט, מאיר ומחשיך את דפנותיו.
הוא מעשיר את החוויה הוויזואלית במבנה, מעניק לו זוויות ראיה מפתיעות, המפלסות את דרכן בין העמודים, בין הישן והחדש וחודרות את החלל המופנם והדינמי שלו שמטייל בין שמים וארץ.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מוזיאון שנחצב מן המדבר: מוזיאון הטבע החדש של Abu Dhabi
אדריכלות
מוזיאון שנחצב מן המדבר: מוזיאון הטבע החדש של Abu Dhabi
  על האי Saadiyat Island נחנך Natural History Museum Abu Dhabi, מוזיאון הטבע הגדול
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
אדריכלות
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
  בהמשך הוכרז שלב חדש שלא נכלל בתקנון המקורי: הרכב השופטים שונה, נוספה הצבעת
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
אדריכלות
כך נראית האדריכלות החדשה של מבני התעשייה בסין
  המתחם, שתוכנן על ידי YS-ONE DESIGN ומשתרע על פני כ-450 אלף מ"ר, מבוסס

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.