"בית הליבה" הוקם ביוזמת הקרן למורשת הכותל המערבי, הוא מבנה שכבתי בן שלוש קומות, המשתרע על פני כ–3,000 מ"ר, מכיל בעיקר כיתות לימוד וחלל גדול כמוזיאון. על הגג יוקם מצפור שיצפה לרחבת הכותל. "המבנה שונה מכל מה שתכננתי עד כה" אומרת האדריכלית עדה כרמי-מלמד.

 

הבניין מעוצב בשתי שפות, מודרנית ועתיקה, השומרות על עצמאותן באדיקות. הוא מרחף מעל המגרש ומעל רחבת הכותל באמצעות שלד הפלדה, הבנוי מעמודים וקורות כבדות, שמהווים יחדיו את בסיס המבנה.
"העמודים תוכננו באופן שונה מכל בניין אחר שתכננתי עד כה", מסבירה האדריכלית עדה כרמי-מלמד "הם ממוקמים לפי מה שהכתיבו לנו ברשות העתיקות ויש איזו אחוות רעים ביניהם. אין להם התחלה וסוף ברורים, והם נותנים לארכיאולוגיה להתקיים סביבם".
הקונפליקט בין שתי שפות, משתנה מדי יום בעקבות האור הטבעי החודר לחלל שביניהן ומרכך, שורט, מאיר ומחשיך את דפנותיו.
הוא מעשיר את החוויה הוויזואלית במבנה, מעניק לו זוויות ראיה מפתיעות, המפלסות את דרכן בין העמודים, בין הישן והחדש וחודרות את החלל המופנם והדינמי שלו שמטייל בין שמים וארץ.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בית כפרי דו-משפחתי, מחולק ל-11 נפחים
אדריכלות
בית כפרי דו-משפחתי, מחולק ל-11 נפחים
  שטח: 917 m² שנה: 2022 Photographs:Alejandro Arango Lead Architects: Felipe Mesa, Federico Mesa
מדור חדש: לימודים והכשרה באדריכלות ועיצוב פנים
אדריכלות
מדור חדש: לימודים והכשרה באדריכלות ועיצוב פנים
מדובר במדור תוכן ממוקד וערוך בקפידה, הפונה ישירות לאנשי מקצוע, סטודנטים, חובבי עיצוב ומתעניינים
בית ספר קולינרי בתאילנד, מעוצב כראש שור מבמבוק
אדריכלות
בית ספר קולינרי בתאילנד, מעוצב כראש שור מבמבוק
  בחירת החומרים היא גם פרגמטית וגם אקספרסיבית. במבוק מקומי ומטופל משמש הן למבנה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.