בית מגורים שוכן בסביבה נופית, בקצהו של הר וצופה על העמק בכרם מהר"ל. תכנון הבית כמשתלב בנוף ומנהל איתו דיאלוג.

הבית תוכנן כשני חלקים, חלקו העליון כקובייה לבנה מרחבת ופורצת לתוך הנוף וחלקו התחתון חפור בתוך ההר ומוטמע בתוכו. הניגודיות הזו בין שני חלקי הבית, באה לידי ביטוי גם בשימוש החומרי וגם בשפה האדריכלית.
חלקו התחתון של הבית, חפור בתוך ההר ומחופה כולו אבן לקט, משמש כמסד הנושא מעליו את החלק העליון שצורתו תיבה לבנה מרחפת מעליו. הכניסה לבית במפלס הרחוב, דרך שביל המוביל למפלס העליון שבו נמצאות הפונקציות המשותפות, הסלון, מטבח וחדר נוסף לאירוח.
במפלס התחתון נמצאים האזורים הפרטיים יותר, חדרי שינה, לכל חדר חצר נפרדת וכן פינת משפחה היוצאת אל הגינה. החצרות חפורות בהר על-ידי טרסות עם צמחיה ומחופות אף הם אבן לקט.
החלל הכפול בו נמצאים אזור חדר המשפחה וגרם המדרגות מיצרים קשר עיין בין הכניסה לבית המפלס העליון לבין הגינה במפלס התחתון.
השמירה על הנוף הינו אחד הדברים החשובים שנלקחו בחשבון בתכנון. קשר העין לנוף הפנורמי נשמר החל משביל הכניסה לבית וכלה בכניסה אליו שמרגע שנכנסים אליו הנוף מתגלה ונפתח ככל שמעמיקים לתוכו.|

תכנון בלטמן כהן אדריכלות ועיצוב
שטח מגרש: 750 מ"ר
שטח הבית: 250 מ"ר
מהנדס קונסטרוקטור ח. איאד
חלונות פרופיל בלגי עוז גלעדי