בית הנופש המרוקאי החושני שעיצב המעצב הבלגי Christophe Decarpentrie בשיתוף Abel Naessens, מדגיש את יופייה של האדריכלות הערבית. הבית הברוקי בעיירה הקטנה Taroudant, שומר אפילו על האווירה המסורתית של היופי הצחיח של מה שהיה דיר כבשים במאה ה-17.

 

שני האדריכלים ומעצבי הפנים מבריסל, עובדים יחד כבר עשרות שנים. הם נפגשו לראשונה באקדמיה לאמנויות יפות של אנטוורפן. כריסטוף החל את דרכו כמעצב תלבושות וסצנוגרף וגם כבעלים של חנות עתיקות. שניהם טיילו ברחבי העולם והתנסו בדרכים מגוונות לבטא את היצירתיות שלהם ובחרו בסופו של דבר להתמקד בעיצוב פנים, בסגנון שמשלב אמנות עם זהות אמיתית של המקום שהם מתכננים.
השניים החלו לעבוד ולהתגורר בעיירה הקטנה Taroudant בשנת 2001, לאחר שהתאהבו בהילה העתיקה של העיירה. דיר הכבשים הרעוע, אותו רכשו השניים, הוא בן שש מאות מ"ר ועבודת הבנייה האיכותית נעשתה בעבודת יד, על ידי אומנים בעלי הבנה עמוקה בטכניקות מסורתיות. ההתערבות האדריכלית המחודשת עסקה בעיקר בחיזוק המבנה, בעוד שהחללים הפנימיים חולקו לאזורי מגורים גדולים וארבעה חדרי שינה ועוד ארבעה חדרים קטנים מאוד. כל החפצים המרהטים ומקשטים את הבית, הגיעו מיצרנים מקומיים, כולם בעבודת יד ושומרים על התחושה המסורתית שהצמד ביקש.
צילום: Simon P Watson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
ספרית יוצרי ישראל: חותם ישראלי בספריה אחת
אדריכלות
ספרית יוצרי ישראל: חותם ישראלי בספריה אחת
ספרית יוצרי ישראל, פרוייקט תרבותי של סדרת ספרים איכותיים המוקדשת לאדריכלים ופרויקטים שהשפיעו על המרחב
איך הבינה המלאכותית הופכת אדריכלים למרוויחים הגדולים של המאה ה-21
אדריכלות
איך הבינה המלאכותית הופכת אדריכלים למרוויחים הגדולים של המאה ה-21
  בעבר, ייצור הדמיות פוטוריאליסטיות או תוכניות מפורטות, היה תהליך ארוך ומייגע שצרך זמן
מעצבים את העתיד: AI ככלי לבניית עולם טוב יותר, ירוק יותר וחסכוני יותר
אדריכלות
מעצבים את העתיד: AI ככלי לבניית עולם טוב יותר, ירוק יותר וחסכוני יותר
  AI מאפשרת לחשב ולייעל באופן מקיף היבטים תכנוניים מורכבים. לדוגמה, במקום להסתמך על

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.