על מגרש רחב במיוחד, בגודל 800 מ"ר, נבנה בית בעל חזית רחבה, כשהוא מחולק לאגף ציבורי ואגף פרטי. עם פתיחת הדלת, נכנסים לאזור האירוח של הסלון, פינת האוכל והמטבח והמבט נישא אל הגינה שבחוץ דרך מפתחים שקופים גדולים, המעניקים תחושת המשכיות בין הפנים לחוץ. החשיבה התכנונית התייחסה לטשטוש הגבולות בין אזורים אלה בשל אהבתה של המשפחה לארח ויצירת המשכיות הבאה לידי ביטוי במקומות שונים בבית.

 

בריכת שיקוף עם חלוקי נחל שחורים חוצצת בין שביל הכניסה לבית ובין החצר ומשרה אווירה רגועה על הנכנסים. דלת בקו אפס משתלבת עם חיפוי הקיר החיצוני, ומפתחים מאורכים עם פרופילי אלומיניום שחור דקים שוברים את המבנה החזיתי הרחב של הבית ונותנים תחושת גובה.
בחזית הקדמית, קורה, שגובהה שני מטרים, אשר היוותה אתגר הנדסי מורכב, בשל רצונה של האדריכלית להותיר אותה ללא עמודים. היא מחוזקת על ידי ברזלים היוצאים מתוך מבנה הבית, באותה שיטה בה טופלה קורה גדולה יותר בחזית האחורית.

 

 

חלל האירוח הכפול הפנימי בגובה של כ-6 מטרים משדר עוצמה ומעצים את שאר האלמנטים המצויים בו. תאורה ארכיטקטונית קווית יוצרת משחקי פסים מינימליסטיים. לרוחב המטבח ומעליו נמתח פרופיל ברזל גדול המדגיש את גובה החלל עוד יותר, כדוגמת חגורה בקו המותן של שמלה. מבחינה פונקציונלית נועדה ההנמכה לחסום ריחות בישול מעלייה לאזור החדרים.
אי גדול במטבח יוצר פס אופקי הממשיך רעיונית את קו המטבח החיצוני בגינה, ותומך ברעיון ההמשכיות. קיר הארונות הגבוהים מאפשר אחסון רב וכולל דלת צירים עם תאורה פנימית ואף מכונת קפה, שני תנורים ומיקרוגל במראה אחיד. האי בגוון מתכתי של פליז מוזהב, והארונות הגבוהים באפור.

 

 

 

 

 

 

 

מאחורי המטבח מוסתרים המדרגות אל האזור הפרטי וכן חדר השינה של ההורים, הזוכה לשקט. לבעלי הבית היה חשוב לשמור על פרטיות בחדר השינה למרות מיקומו הנגיש בקומת הכניסה, ולכן הוא הוצנע מאחורי קיר הארונות הגבוהים של המטבח, כך שאין קשר עין ביניהם לבין חלל האירוח שבו שוהים לפעמים ארבעת ילדיהם וחבריהם.
הבית מרוצף באריחי גרניט פורצלן דמוי ברזל גדולים במיוחד, 3X1 מטר, ממשיכים בריצוף החוץ בגינה ומהווים גם את החיפוי של הבית יחד עם טיח – דרך נוספת לחבר את הפנים לחוץ. חיפוי עץ טיק של הפרגולה ביציאה מהמטבח נותן תחושת חמימות ונועם כאילו הוא המשך הבית. אותו עץ ממשיך גם בריצוף הדק החיצוני, בפינת האוכל, בחדר השינה של ההורים, במדרגות ובחדרי הילדים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הבית מעוצב בסגנון מינימליסטי, עם ספות במראה חמים ומפנק ווילונות בד חשמליים בגובה כ-6 מטרים המלבישים את החלל ומעניקים לו תחושה תיאטרלית. האמנות שנתלתה ברחבי הבית נבחרה בצבעוניות המתכתבת עם צבעי הטורקיז של הבריכה החיצונית כדי לשקף את גווני החוץ.
חלומם של בני הזוג היה אמבטיה פרי סטנדינג בחדר הרחצה, ואכן אמבטיית הקוריאן נותרה חשופה לחדר, מוקפת חלונות שקופים עם וילונות ותריסים בלבד. מקלחון ואסלה מונחים על אגנית קוריאן המאחדת אותם ומוצנעת יותר מן העין. ממול חדר ארונות גדול ומפנק, התחום בדלתות זכוכית שקופה וברזל שחור.
בשירותי האורחים כיור קוריאן עמוק במראה אמנותי מפוסל, ממלא את הקיר הגדול.
המדרגות מובילות למסדרון ופינת משפחה, ובדרך לחדרים מוביל גשר לחלקו העליון של המטבח. לכל ילד עוצבה סוויטה במראה נקי עם שירותים ומקלחת וארון הזזה בעל מראה מעושנת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אדריכלית דורית סלע
השטח: 350 מ"ר בנוי על מגרש 800 מ"ר
וילונות: שאנל
פינת אוכל, סלון וכיסאות בר במטבח: ניסו
פרקט ואריחים: חזי בנק
אלומיניום: אמץ אלומיניום
מטבח: בולטהאופ
חדר ארונות: רגבה
מטבח חוץ: גנץ
ריהוט חוץ: גנים ושושנים
תאורה: קמחי