את בית המגורים הזה תכננו SO Architecture בקיבוץ יחיעם, המקום שבו עודד רוזנקיאר, אחד מבעלי המשרד גדל כילד. זה אחד משלושת בתים שתכנן המשרד ונבנו זה לצד זה בקיבוץ יחיעם. הבית נבנה בתקציב מוגבל, תוך שימוש בחומרים פשוטים בבסיסם – בטון, עץ ואבן מקומית.

 

 

001-hsm-house-architecture-1050x728

 

010-hsm-house-architecture-1050x700

 

004-hsm-house-architecture-1050x591

 

זהו בית של נגיעות אדריכליות עדינות וגם חשיבה ונקודת מבט ייחודיים, העושה שימוש ביופי הרגוע הנבט מעברו של מדרון מתון לנוף יער אלונים טבעי. הבית מכוון לכיוון הרחוב ובתי קיבוץ האחרים, האא פשוט וצנוע, צף מעט, אינו חושף סודות, על מנת לשלב אותו בסביבה וליצור בית שעולה בקנה אחד עם הבתים האחרים בקהילה.

 

005-hsm-house-architecture-1050x636

 

007-hsm-house-architecture-1050x588

 

013-hsm-house-architecture-1050x699

 

014-hsm-house-architecture-1050x700

 

מורכבות העיצוב נפרשת מיד כשנכנסים לבית, העיצוב חושף את הנוף הפתוח של יחיעם ומרחבי ביניים בין החלקים השונים של הבית. השטחים הציבוריים נמצאים ברמה נמוכה יותר של הבית, וחדרי השינה – בחלק העליון.
פטיו, הממוקם בסמוך לכניסה, הוא לב לבו של הבית. הוא מארגן את שרותי הבית בחלל סביבו, מה שמאפשר יחסים ייחודיים בין הפרטי והציבורי, הפתוח והסגור, הבנוי והטבע. בקצה הדרומי של הפטיו קיר צף, מבטיח את פרטיותם של התושבים כלפי הרחוב ומאפשר לאוויר טבעי לעבור מתחת חדרי הילדים וגם לאוורר את הבית כולו.

 

015-hsm-house-architecture-1050x528

פטיו שבמרכזו עץ פרי משמש כמוקד חזותי. הוא מסננן אור יום שמציף את הבית בכל שעות היום. לעץ עם זאת, יש תפקיד מרכזי בהצללת החלון מהשמש הדרומית, בנוסף למתן מגע ירוק לפנים הבית וחיבור לסביבתו.
החלונות הצפוניים הגדולים מכניסים את הנוף פנימה, מאפשרים לתושבים ליהנות מהטבע שמסביב, מבלי להתפשר על פרטיותם. זה קורה בסלון, בחדר האוכל, ובחדר ההורים, כולם מכוונים לנוף.

 

016-hsm-house-architecture-1050x700