הבניין מאכלס 15,000 מ"ר של גלריות תצוגה, חללי פרויקטים, חדרי סמינרים, משרדי המחקר והארכיון של קרן לומה.

בניית המגדל המפוסל שתכנן פרנק גרי, בארל שבצרפת, עמדה להסתיים בשנת 2020 והתעכבה בשנה, בגלל המגפה. העיצוב של גרי נוצר מליבת בטון עם מסגרת פלדה, קופסאות זכוכית ולוחות אלומיניום מבהיקים, מוערמים סביב במבנה לא סדיר, מעל אטריום זכוכית עגול.
המתחם ממוקם בסביבה היסטורית בה בניינים רבים נמצאים ברשימת המורשת העולמית של אונסק”ו. הבניין The Parc des Ateliers של קרן לומה, כולל פארק ציבורי שתוכנן על ידי אדריכל הנוף הבלגי Bas Smets.
הבנייה התאפשרה הודות לתרומה של 150 מיליון אירו לקרן לומה, שהוקמה לתמיכה באמנים עצמאיים. התורמת, יורשת חברת התרופות הופמן, Hoffmann-La Roche נולדה וגדלה בארל והיא תורמת רבות לפיתוח העיר.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
האדריכלים יצרו פסל שגרים בו
אדריכלות
האדריכלים יצרו פסל שגרים בו
  הם אומרים “הבית יוצא מהנוף, מילולית ופיגורטיבית, ומספק מרחבי מגורים זורמים אינסופיים, הקשורים
אתר נופש חדש בצורת יאכטה ענקית, בדובאי
אדריכלות
אתר נופש חדש בצורת יאכטה ענקית, בדובאי
  המלון החדש מדמה כלי שיט צף, דרכו אפשר לשוט דרך סדרה של טרקלינים,
החלל החומרי של פול רודולף / ליעד עיני
אדריכלות
החלל החומרי של פול רודולף / ליעד עיני
  הדוקטרינה הזו קרסה מיד עם אותו גיליון שהציג את בניין המחלקה לאמנות וארכיטקטורה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.